berita

Sekali Teguk Rasa Macam Kat Jepun. Teh Hijau Sensasi Ni Bikin Netizen Tak Keruan!

July 24th, 2019 | by Mastura
Shout Out!

Hmm.. Tak pure la rasa green tea ni. Aku nak yang rasa macam teh hijau Jepun dengan aroma yang wangi tapi takkanlah nak pergi Jepun semata-mata nak minum kan.

Kalau cakap pasal Jepun kita tak boleh lari daripada teknologi negara mereka, kebersihan, keindahan bunga sakura, anime dan paling penting mestilah makanan mereka seperti sushi, oden dan ramen.

Hmm.. Korang perasan tak, kalau korang makan kat restoran makanan Jepun mereka mesti akan hidangkan teh hijau. Teh hijau ni banyak khasiatnya tau, dan menjadi salah satu menyumbang kepada kadar panjang panjang umur masyarakat di sana.

Tapi tu teh hijau kat Jepun, mana nak cari teh hijau yang sama kat Malaysia? Takkan nak kena terbang pergi sana pula! Haa.. Jawapannya ada dalam setiap botol OYOSHI Green Tea!

OYOSHI Green Tea, rasa teh hijau asli yang Beyond Delicious la!

Korang peminat teh hijau? Dah pernah rasa macam-macam teh hijau tapi tak semua kena dengan tekak? Mungkin korang perlukan OYOSHI Green Tea!

OYOSHI Green Tea merupakan teh hijau yang mempunyai rasa dan aroma seperti teh hijau asli dari Jepun. Mempunyai 5 variasi rasa utama iaitu original, honey lemon, laici, sakura strawberi dan teh hitam. Setiap tegukan, korang pasti akan merasai kelainannya!

Apa yang buatkan OYOSHI Green Tea ni lagi ummphh, ianya dituai daripada teh organik yang berkualiti dan dibru 100 peratus tau! Sebab tu kalau korang minum OYOSHI Green Tea boleh feeling-feeling macam kat Jepun. Rasa dan aromanya yang asli pasti memikat selera korang!

Ni kami share dengan korang variety rasa yang ditawarkan OYOSHI Green Tea dan pilihan makanan yang ngam bila makan bersama;

OYOSHI GREEN TEA ORIGINAL

Perisa asli OYOSHI Green Tea, pilihan makanan yang best bila makan bersama semestinya sushi. Sushi merupakan gabungan nasi, cuka, garam serta pelbagai ramuan segar bermusim terdiri daripada makanan laut, sayur-sayuran, cendawan telur dan daging.

OYOSHI Green Tea Original ni kalau minum, dapat membantu meneutralkan kembali mulut korang selepas korang makan sushi.

OYOSHI GREEN TEA HONEY LEMON (LEMON MADU)

OYOSHI Green Tea Honey Lemon(Lemon Madu) pilihan makanan yang sesuai untuk dijamu bersama ialah mi udon. Udon ialah mi yang bersaiz besar dan tebal. Selalunya udon ni akan dihidangkan bersama sup panas panas seperti kake udon dan kakejiru.

OYOSHI Green Tea Honey Lemon ni memberikan aroma rasa teh hijau Jepun dengan lemon segar dan kemanisan asli daripada madu lebah.

OYOSHI GREEN TEA LAICI

Siapa je tak tau tentang takoyaki? Makanan ringan berbentuk bulat yang diperbuat daripada tepung gandum dan diisi dengan sotong kurita. Toppingnya pula ada sos takoyaki, aoning dan bonito kering.

Kalau korang suka makan takoyaki jangan lupa minuman OYOSHI Green Tea Laici sebagai gandingan bersama kerana perisa laici ni mempunyai aroma wangi green tea dan rasa buah laici yang pasti membuatkan korang rasa tak cukup kalau minum sekali je.

OYOSHI GREEN TEA SAKURA STRAWBERI

Bila ingat kuih mochi mesti teringat kuih bulat comel yang mempunyai pelbagai warna. Kuih mochi ni diperbuat daripada beras pulut, mochi ni kalau kat Jepun selalu dimakan semasa perayaan istimewa.

Tapi kalau kat Malaysia korang boleh je nak makan bila-bila masa, nak lagi best makan masa minum petang lepas tu minum pula OYOSHI Green Tea Sakura Strawberi. Aroma teh hijau dan strawberi sakura pastinya membuatkan korang rasa diawangan macam kat Jepun.

OYOSHI BLACK TEA (TEH AIS LEMON)

Kalau korang peminat setia nasi, nak try makan nasi ala-ala Jepun? Korang kena cuba Donburi, sajian nasi kukus yang digaul bersama ayam, udang, daging dan sayuran. Kuah donburi pula selalunya ialah campuran kicap masin dan mirin.

Gadingan terbaik untuk donburi pastinya OYOSHI Black Tea dengan rasa teh ais lemon. Rasa segar black tea pasti menaikkan selera korang ketika menikmati makanan.

Produk OYOSHI Green Tea ni didatangkan dengan dua size utama iaitu 380ml dan 1 liter. Kalau korang memang pengemar rasa green tea asli Jepun jangan lepaskan peluang korang untuk dapatkan produk OYOSHI Green Tea di kedai berhampiran korang, hari ni juga!

Jom singgah booth OYOSHI Green Tea di Japan Expo Malaysia 2019. Ada banyak aktiviti best!

Jap ada lagi benda best pasal OYOSHI Green Tea kami nak share dengan korang. Sempena Japan Expo Malaysia 2019 (JEMY 2019) yang akan diadakan pada 26 hingga 28 Julai 2019 di Pavilion Kuala Lumpur, korang jangan lupa singgah ke booth OYOSHI Green Tea.

Ada banyak aktiviti yang menanti korang dekat booth OYOSHI nanti tau! Paling menarik mestilah korang boleh main permainan putar Gachapon dan rebut peluang menang Nintendo Switch dan cenderahati OYOSHI.

Tapi syarat nak putar Gachapon tu korang mestilah beli 2 botol mana-mana produk OYOSHI Green Tea dulu ya! Eah ada lagi, korang juga boleh dapat lukisan karikatur tau! Semua ni dan banyak lagi menanti korang hanya di booth OYOSHI.

So, jangan lupa set date korang untuk berkunjung ke booth OYOSHI Green Tea di Japan Expo Malaysia 2019. Kalau korang nak nak tau lebih lanjut mengenai produk OYOSHI Green Tea atau contest yang mereka anjurkan jangan lupa untuk follow Facebook OYOSHI Malaysia.

The following two tabs change content below.