berita

Selepas 16 Tahun, Pemuda Ini Luahkan Rasa Kebosanan Tak Terhingga Tentang Drama ‘Gerak Khas’

July 1st, 2015 | by Wan
Kini Trending

ohbulangerak

Sebut sahaja drama Gerak Khas mesti korang teringat akan lakonan mantap Dato AC Mizal dan Abby Abadi yang memegang watak polis kan?

Mula diperkenalkan sekitar 1999, drama tersebut terus melonjak naik dan difilemkan. Boleh dikatakan box office juga lah.

Namun selepas watak polis tersebut telah dikosongkan oleh AC Mizal dan Abby Abadi, Gerak Khas dah macam hilang ‘sengat’ malah tidak diminati lagi.

Kami cuba tengok Gerak Khas yang terbaru, mana tahu ada kelainan namun hampa disebabkan 8 perkara ini.

Jalan cerita ‘klise’

Screen Shot 2015-07-01 at 1.11.06 AM

Kalau korang perasaan selalunya diawal rancangan kita dah tahu siapa penjenayah yang melakukan kesalahan. Tiada sebarang kejutan langsung.

Pi mai pi mai tang tu juga

Screen Shot 2015-07-01 at 1.11.59 AM

Kami setuju dengan point nombor 4 lelaki ini. Iyalah sepatutnya drama seperti ini perlu diselitkan dengan fakta-fakta dan info yang menarik bagi menarik minat penonton.

Tengok cara CSI atau Law & Order nak tarik perhatian penonton, kadang macam tak percaya pun ada.

Tak logik, semua kes polis handle

Screen Shot 2015-07-01 at 1.12.10 AM

Bagi kami drama Gerak Khas ini boleh dikatakan agak ‘legend’ dan cukup diminati ramai pada masa lalu. Ada peminat tersendiri lagi-lagi ketika lakonan AC Mizal dan Abby Abadi.

Kalau diberi nafas baru dan tampil dengan jalan cerita yang lebih mantap, tak mustahil satu hari nanti bakal ‘meletop’ semula.

Sumber : Facebook Fazrin Jamal

SKIP THIS AD ×