berita

Siapa Sangka 7 Benda Ni Boleh Dapat Serendah RM0 Semasa Doropu 12.12. Tak Terfikir Pulak!

November 30th, 2018 | by Aimi Raihana Mudzakir
Shout Out!

Sekarang zaman dah serba canggih, banyak aplikasi baru dah diperkenalkan. Lagi untung, pengguna smartphone macam korang. Aplikasi baru ni kan memudahkan urusan harian. Jimat masa dan tenaga!

Siapa kat sini yang masih guna Doropu sampai sekarang, angkat tangan! Wah, sama macam admin! Eh, tak tahu Doropu ni apa? Bagi yang masih belum tahu pasal Doropu, meh admin kenalkan kat korang.

Doropu, platform shopping online  terbaru yang unik!


Sebenarnya, Doropu ni satu platform shopping online yang baru dilancarkan pada tahun 2018. Di Doropu, satu hari jual hanya SATU barang. Bukan setakat penghantaran percuma. Lagi unik, harga barang kat Doropu turun setiap minit. Boleh turun sampai RM0!

Dari bulan Mei 2018, Doropu dah jual banyak barang dengan penurunan harga yang tak masuk akal. Semua barang dijual sampai sold out. Tak percaya? Korang boleh check promosi hebat sebelum ni kat Doropu.

Ala, sedihnya. Banyak betul promosi yang dah terlepas. Hebat-hebat pulak tu. Hurm. Korang jangan risau! Promosi gempak lain kat Doropu akan menanti korang untuk bulan Disember nanti. Serious best! Tapi, promosi apa tu?

Promosi Doropu 12.12 yang gempak belaka

Berita baik untuk korang, Doropu ada banyak tawaran barang menarik sewaktu Doropu 12.12. Promosi ni sampai 12 Disember 2018 je. Kali ni jangan terlepas pulak ya.

Nak tahu apa je yang dijual sepanjang Doropu 12.12? Meh kita tengok satu persatu.

Antara benda yang dijual semasa Doropu 12.12, murah dan menarik oi

Ni antara benda menarik yang korang boleh dapat dengan harga murah sewaktu Doropu 12.12. Jangan lupa tick yang korang berkenan tu siap-siap!

1) Andes Chocolate Set

Andes ni antara coklat paling meletop di Amerika. Kat Doropu, coklat ni dijual bukan satu perisa, tapi empat perisa! Agaknya boleh tak harga coklat ni jatuh sampai RM0? Korang je yang tahu. Oh ya, semua yang dijual di Doropu adalah halal. Tak payah risau.

2) Philips Foldable Hair Dryer

Bukan coklat je. Barangan elektrik pun ada tau. Doropu jual pengering rambut ni dengan harga RM45 je. Paling penting, ni baru harga permulaan. Mungkin boleh turun sampai RM5. Fuh! Macam tak percaya pun ada!

3) Ma Cherie Travel Set

Korang yang kaki travel ni mesti perlukan travel set untuk trip korang kan. Tak rasa ke yang travel set ni berguna untuk korang? Benda baik macam ni pun ada kat Doropu. Memang tak sangka la!

4) McDonald’s Voucher (RM5)

Dengar ni wei! Kat Doropu pun ada baucar McDonalds tau. Korang yang suka makan McDonalds tu mesti tak nak lepaskan baucar ni. Jom kita tengok sampai mana harga untuk baucar ni turun!

5) Mark & Spencer’s Body Bath Set

Eh, produk Mark & Spencer juga ada dijual kat Doropu la! Tapi jangan tunggu lama-lama. Takut sold out pulak. Ramai tau yang nakkan barangan ni. Kang melepas, menyesal tak sudah.

6) H&M RM50 Gift Card

Wah, H&M Gift Card bernilai RM50 kat Doropu ni bukan biasa-biasa. Cuba bayangkan korang dapat gift card ni dengan harga RM20. Mungkin jugak RM0? Macam pergi shopping kat H&M dengan percuma wei!

7) L’occitane Christmas Set

Korang pun tahu musim Krismas dah makin dekat. Bila lagi nak belikan hadiah untuk orang tersayang? Sekarang la masa sesuai untuk korang dapatkan L’occitane Christmas Set ni dengan harga murah. Kat Doropu je boleh dapat tawaran macam ni.

Ada yang korang berkenan tapi tak tahu bila barang tu ada? Sini admin ingatkan korang lagi. Doropu cuma jual SATU barang dalam sehari. Sebab tu korang kena rajin check  Doropu setiap hari. Siapa yang rajin, dia la yang untung!

Mana la tahu rezeki korang kan. Bukak Doropu je terus nampak barang yang korang nak. Memang kena angkat la jawabnya. Syok gila kalau macam tu. Kalau bagitahu kawan korang, mungkin ada yang cemburu nanti. Hehe.

Ganjaran semasa Doropu 12.12? Mesti la ada!

Korang tahu tak, Doropu ni ada banyak ganjaran untuk pengguna setia mereka. Makin kerap korang gunakan Doropu untuk beli barang, makin banyak hadiah yang korang boleh kumpul. Tak sangka pulak ada ganjaran macam ni kan?

“Macam mana nak dapat ganjaran kat Doropu ni?”

Haa.. Dah agak dah! Korang mesti dah mula tertarik dengan Doropu sekarang. Okay, admin akan share  apa yang perlu korang buat untuk dapatkan ganjaran kat Doropu. Take note ea!

1) Jadi salah seorang daripada 12 pembeli yang pertama

Doropu ni kan setiap hari akan buat tawaran untuk satu barang. Korang hanya perlu jadi salah seorang daripada 12 pembeli yang pertama. Confirm  terus dapat hadiah. Senang sangat ni!

2) Pengguna baru atau sedia ada? Top up Doropu e-Wallet korang banyak-banyak!

Kat Doropu, korang akan beli barang dengan dompet yang dipanggil Doropu e-Wallet. Hanya perlu top up   banyak-banyak supaya korang dapat enjoy  rebat tambahan di Doropu okay?

3) Buat review untuk aplikasi Doropu

Nanti ada contest  di Facebook Doropu tau. Korang berpeluang menang hadiah peribadi yang korang suka. Alang-alang dah bukak aplikasi Doropu kat smartphone  korang, check  la Facebook Doropu sekali untuk contest  ni.

4) Download aplikasi Doropu

Haa.. Ni lagi senang! Korang hanya perlu download  aplikasi Doropu ni kat smartphone, terus dapat kredit percuma. Apa lagi yang korang tunggu tu? Download  la sekarang! (Klik sini untuk download aplikasi Doropu)

Kalau korang nak info lebih lanjut tentang Doropu 12.12, klik sini je guys. Boleh juga ke Facebook Doropu kalau nak update  terkini tentang Doropu 12.12. Jangan lupa tekan like!

Dah download Doropu tu, kena selalu bukak untuk tengok barang apa yang dijual. Korang pun mesti tak nak terlepas barang yang korang berkenan tadi. Kalau ada yang best, roger  siap-siap eh. Hehe.

#OhSomeFiesta