berita

Skrin, Bateri & Storage Lebih Besar – Korang Boleh Dapat Semua Ni Dalam HUAWEI Y9 Series Daripada Harga RM799 Je!

November 29th, 2019 | by Asyraf Khalib
Shout Out!

Sekejap je dah nak masuk ke penghujung tahun 2019. Banyak jugak wishlist tak ditunaikan lagi untuk tahun ni. Nak berbelanja lebih sangat pun tak boleh jugak kan sebab duit banyak lagi nak guna untuk keperluan penting. Tapi, smartphone korang tu ibarat hidup segan mati tak mahu dah keadaannya.

Takpe, korang jangan mengeluh dulu. Jom kami kongsikan 3 tips mudah untuk jimat berbelanja dan macam mana korang boleh dapatkan telefon pintar idaman sempena hujung tahun ni.

1. Bahagikan perbelanjaan dan simpanan

Pastikan 20% pendapatan korang diasingkan untuk simpanan. 50% lagi untuk keperluan harian serta komitmen bulanan, manakala baki 30% lagi boleh la beli barang yang korang nak.

Tapi, kalau korang rasa 20% tu macam agak besar untuk simpanan, boleh je start dengan amaun lebih kecil setiap bulan. Kemudian secara beransur-ansur baru buat savings lebih banyak.

2. Kenal pasti keperluan dan kehendak

Di Malaysia, kita boleh dikatakan sangat bertuah sebab ada banyak giler jualan murah. Pendek kata, ada je promosi sepanjang tahun. Tapi ingat, sebelum korang nak beli apa-apa, pastikan dulu barang yang korang nak beli tu benar-benar perlu atau sekadar kehendak.

Sebaiknya, elakkan membeli barangan yang tak perlu hanya semata-mata barang tu ada promosi. Kami yakin korang pun tak nak rumah korang sarat dengan barang yang jarang digunakan.

3. Jadilah pengguna bijak

Haaa… Hujung-hujung tahun ni mesti smartphone korang pun dah tak berapa nak syok kan? Kalau korang ada perancangan untuk bertukar ke smartphone yang baru dan dalam masa yang sama tengah berjimat, telefon pintar terbaharu daripada generasi HUAWEI Y9 Series iaitu HUAWEI Y9s adalah pilihan terbaik. Harga yang ditawarkan untuk Y9s hanya RM999 saja tau!

Kalau korang nak tahu, Y9s ini mempunyai features yang BESAR seperti Bateri Besar, Skrin Besar dan Storan Besar!

Ia dilengkapi skrin besar bersaiz 6.59 inci dengan Paparan Ultra FullView, ruang penyimpanan 128GB, 48MP Triple AI Camera – 48MP Main Camera + 8MP Ultra Wide Angle Camera + 2MP Bokeh Camera dan rekaan kamera hadapan pop-up 16MP serta bateri 4000mAh dan banyak lagi!

HUAWEI Y9 Series memang mampu milik!

Jadi, kenapa perlu bayar mahal-mahal kalau korang sebenarnya boleh dapat telefon pintar lebih baik dengan harga yang lebih murah? Senang cakap, memang puas hati dan mampu miliklah.

Dengan setiap pembelian Y9 Series, korang boleh redeem HUAWEI Band 4 berharga RM139 secara percuma di Member Center tau. Harga yang ditawarkan untuk HUAWEI Y9 Series ni bermula dari RM799. Harga baharu untuk Y9 Prime ialah RM799 manakala HUAWEI Y9s pula RM999 je.

Memang jimat dan berbaloi habislah! Sebarang maklumat lanjut, korang boleh layari laman sesawang HUAWEI atau korang boleh terus kunjungi outlet HUAWEI berhampiran untuk pembelian.