berita

‘Speechless! Rasa Macam Lawak’ – Doktor Tak Boleh ‘Brain’ Suami Minta Isteri Dibedah Tanpa Bius

February 23rd, 2019 | by Arini Saleh
Kini Trending

Antara mimpi ngeri yang paling ditakuti ibu hamil mestilah menghadapi saat melahirkan anak. Tidak dapat digambarkan bagaimana kesakitan yang perlu ditanggung demi melahirkan seorang zuriat ke dunia.

Namun, lain pula kisah apabila suami sendiri tidak benarkan isteri mengambil bius ketika pembedahan. Perkongsian Pegawai Perubatan, Abdul Jabbar Ismail mengenai kes yang jarang berlaku ini mendapat perhatian ramai sehingga meraih 4k shares.

Ada kes suami tidak benarkan bius

This is definitely new.

Ingatkan AntiVaksin, Flat Earth, Bersalin dengan doula, dengan tak nak ubat tahan sakit dah cukup buat kita facepalm, kenot brain.

Sekarang ada dah mula nak buat operation (surgery) tapi tak nak ubat bius.

Selepas empat jam di dewan bersalin

 

Takpela ya, kurangla beban kerja saya kalau awak nak buat pembedahan tanpa bius ya.

Belajar & kerja macam gila nak jadi pakar bius, sedap-sedap je suami dia kata tak nak ubat bius bila nak buat pembedahan, suruh sunat pun suami dia confirm mintak bius kulit.

Speechless!!! And ada rasa macam lawak pun ada adehdeh

Update: Attach new replies from original story owner

Pembedahan tanpa bius lebih cepat sembuh?

Update 2: attach gambar baru, “bius tak baik utk saraf”, “pembedahan tanpa bius lebih cepat sembuh”. Astaghfirullah. Facepalm dengan ke empat tapak kaki dan tangan dia ni. Bius tak nak tapi pembedahan nak buat pulak.

‘Tak boleh brain’ – Netizen

‘Baca pengalaman pun dah rasa ngilu..’

Sumber : Abdul Jabbar Ismail