berita

Spoil Betul Lah ‘Ketibas’ dan Bau Bawang Ni..Nah Tips Untuk Korang!

November 26th, 2018 | by Bieha
Kini Trending

Psst..korang pernah tak berhadapan dengan orang yang ada masalah bau badan? Mesti serba salah nak tegur kan. Yelah, takut dia sentap dan terus tak nak tegur korang dah! Tapi, masalah ni memang tak boleh pandang remeh tau sebab bukan je buatkan orang sekeliling tak selesa, silap-silap kita sendiri boleh pitam dengan bau badan sendiri!

Fahamlah, kadang-kadang tu bila cuaca panas sangat, kita akan cepat berpeluh, tapi kena pandai-pandai lah jaga kebersihan diri. Yang paling penting, deodorant ataupun body spray tu wajib pakai okay! Barulah orang tak keliru bau badan manusia ke ataupun bau sampah. LOL!

Haa..cakap pasal berpeluh dan bau badan, Aedy Ashraf, Izham Tarmizi dan 3 orang lagi selebriti ni ada tips untuk korang atasi bau badan. Check this out!

Dah kenapa diorang ni bau ketiak sendiri?

Mesti korang pelik kenapa diorang dok bau-bau ketiak sendiri ni? Yelah, mana taknya, walaupun dah buat ujian yang memang penat dan berpeluh sampai lencun satu badan, tapi badan diorang still wangi, fresh dan energetic! Wow!

Eh, apa yang diorang pakai ni sampai power macam tu sekali pergi dia? Jeng..jeng..jeng..Meh kitorang pecah rahsia kat korang..

Berpeluhlah macam mana pun, tetap takde bau badan. Wow!

Korang tahu tak, team OHBULAN! telah uji sejauh mana limit kelima-lima selebriti ni iaitu Aedy Ashraf, Izham Tarmizi, Dennis Yin, Jazel Lim dan Faiz Paeh dalam melakukan beberapa ujian. Fuh..memang mencabar betul ujian diorang ni, admin tengok pun penat!

Tapi, penat-penat pun, ada satu perkara yang buat diorang ni semua kagum! Apa dia tu? Haa..tengok ni dulu..

Kalau korang nak tahu, sebelum diorang buat semua ujian tu, diorang dah sembur dulu body spray terbaru dari Adidas iaitu ADIPOWER! Bukan je wangi dan tahan lama, tapi juga akan hilangkan masalah “ketibas” korang!

Dengar cerita, Adipower ada anjurkan peraduan yang ada kena mengena dengan uji limit ni. Kalau korang pun nak jugak uji sejauh mana limit korang dan dapat hadiah yang gempak, apa kata jom ramai-ramai sertai peraduan ADIPOWER ni. Nak tahu macam mana?

Korang ikut je langkah-langkah ini:-

  1. Muatnaik video atau gambar di Facebook atau Instagram dan tunjukkan bagaimana anda uji limit korang
  2. Masukkan #AdipowerTestYourLimits pada caption gambar atau video
  3. Whatsapp pada nombor +60189713193  dan sertakan screencap entri korang

Haa..senang je kan, mana tahu nasib menyebelahi korang! Sambil uji limit, dapat hadiah menarik, masalah ketibas dan bau badan pun hilang! ADIPOWER, memang power!

Untuk maklumat lanjut boleh layari ADIPOWER.