berita

Surat Terbuka Anlene Buat Tun M Ini Sangat Menyentuh Hati!

August 24th, 2018 | by Mastura
Kini Trending

“Eh you ni tua sangat la, boleh ke buat kerja ni?” atau “sorry tapi you yang muda sangat, macam tak sesuai untuk kerja ni”…

Korang pernah tak dapat soalan judgemental macam ni? Orang lain mempersoalkan umur korang seolah-olah umur tu penentu untuk menunjukkan sama ada korang boleh galas sesebuah tanggungjawab atau sebaliknya.

Hmm.. Rasanya ramai pernah rasa macam ni, mesti korang rasa geram kan?

Dua pemimpin ni mematahkan diskriminasi! Baca surat buat Tun M & Syed Saddiq ni!

Walaupun pada awal sebelum pembentukkan kerajaan baharu, ada saja pihak yang kata Tun M terlalu tua untuk diangkat menjadi Perdana Menteri buat kali kedua. Manakala, Syed Saddiq tidak layak memegang jawatan menteri kerana faktor umurnya yang masih muda.

Namun suara-suara tu kini senyap dan kita dapat lihat kini bagaimana dua individu ini, kini gigih bekerja demi kesejahteraan negara dan telah menjadi inspirasi kepada setiap lapisan masyarakat Malaysia.

Jom tengok video #KitaLebihLagi dari Anlene ni!

Sempena Hari Kebangsaan dan Hari Malaysia tak lama lagi, Anlene  ingin menyampaikan mesej kepada rakyat Malaysia bahawa korang mampu untuk melakukan apa saja tak kiralah berapa pun umur korang.

Melalui kempen yang dijalankan #KitaLebihLagi atau #WeAreMore Anlene ingin rakyat Malaysia mengambil inspirasi daripada dua tokoh kebanggaan negara Tun Dr Mahathir Mohamad, Perdana Menteri Malaysia ketujuh yang berusia 93 tahun dan juga Yang Berhormat Syed Saddiq, Menteri Belia dan Sukan Malaysia  yang baru berusia 26 tahun.

Memasuki tahun kedua kempen ini dijalankan, Anlene  ingin memberitahu melalui #AgeIsNotMyNumber untuk menunjukkan bahawa umur itu hanya persepsi yang dijadikan kayu ukur oleh masyarakat, dan bagaimana dua tokoh kepimpinan negara berjaya memecahkan stigma itu.

Anlene kali ni nak korang sama-sama berkongsi nombor korang yang berjaya membawa Malaysia ke sebuah era yang dikenali sebagai Malaysia Baharu.

Kalau #AgeIsNotMyNumber, apa pula nombor korang?

Lihat bagaimana rakyat Malaysia berkongsi nombor mereka yang membawa perubahan kepada Malaysia. Nombor itu masing-masing mewakili kali pertama mereka keluar mengundi dan masa yang diambil untuk membuang undi.

Jadi Malaysia, apa nombor korang yang berjaya merubah negara? Kongsikan nombor korang tu di laman Facebook Anlene!

Walau apa jua usia korang, ingat bahawa usia itu bukan penghalang untuk melakukan perubahan.

Kekal Aktif, Kekal Lincah dengan rangkaian produk Anlene!

Kalau usia buka penghalang untuk korang lakukan perubahan kepada negara, usia juga bukan penghalang untuk korang menjaga kesihatan!

Haa.. Sebab tu korang kena berikan perlindungan yang terbaik untuk diri korang dengan Anlene. Kalau korang rasa Anlene  ni untuk orang tua saja, korang salah. Jagalah kekuatan dan kesihatan pergerakan anda awal agar anda kekal aktif untuk lakukan apa sahaja dan mejadi lebih lagi.

Anlene mengandungi 50%* lebih nutrisi berbanding susu biasa yang anda minum. Diperkaya dengan kalsium tinggi, protein dan kolagen!

Untuk maklumat lanjut tentang produk Anlene ni, korang boleh klik je kat SINI.

*Susu Anlene mengandungi sekurang-kurangnya 50% lebih mineral (kalsium, magnesiun dan zink) serta vitamin (Vitamin B6 & D) berbanding susu biasa yang ditambah dengan vitamin D. Manakala Yogurt Anlene menadungi lebih 70% lebih kalsium dari yogurt biasa.

Berdasarkan Pangkalan Data Nutrisi Nasional USDA untuk Rujukan Standard:

  1. Berbanding dengan 100g susu tepung biasa
  2. Berbanding dengan 100g susu biasa.
  3. Berbanding dengan 100g yogurt biasa.
The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×