berita

Tak Suka Heavy Makeup? Korang Hanya Perlu 5 Benda Ni Untuk Bersiap Tau!

December 4th, 2018 | by Azyanshor
Kini Trendy

Ada tiga jenis wanita kat dalam dunia ni. Satu yang suka pakai makeup tebal, ada yang suka pakai makeup sikit-sikit je dan ada tu tak suka pakai makeup langsung! Makeup ni tak semestinya tebal je yang cantik tau. Sebenarnya boleh je pakai light makeup tapi muka korang nampak macam pakai makeup full face! Ada trick yang korang kena belajar.

Jom usha cara-caranya!

1.Moisturizer je guys. Tapi mesti ada SPF!

Kalau taknak guna concealer atau foundation, korang boleh gunakan moisturizer. Dengan moisturizer muka korang akan nampak lagi fresh! Korang boleh try moisturizer  CYBER COLORS Nude Tinted Moisturizer dan Dr.G Brightening Sunscreen! Kedua-dua ni mengandungi SPF50 tau!

2. Guna lipstick warna terang!

Korang boleh guna lipstick yang terang untuk nampak lebih menyerlah walaupun korang sebenarnya tak pakai full makeup pun! Dengan warna yang betul, korang boleh nampak lebih WOW! Korang juga boleh try liptint. Ala-ala Korean gitu.

Antara lipstick yang best untuk korang try ialah lipstick Pupa: the Vamp! Cantik sangat warna dia tau!

3. Gantikan foundation dengan CC Cushion!

Korang hanya perlu guna CC Cushion Foundation ni tau tak perlu guna foundation. Dengan CC Cushion, korang boleh balancekan tona kulit korang sebab CC Cushion merupakan color correcting cream! Jadi, ia akan menutupi parut dan juga bintik-bintik hitam di muka korang! Tambah blusher atau bronzer kalau korang nak dan siap!

Korang boleh try  Cyber Colors Black Label Essence Veil Nude Cushion Foundation ni. Confirm puas hati!

4. Guna mascara je weyh!

Tak perlu eyeshadow pon. Korang guna mascara je untuk bahagian mata. Memang terus nampak natural gitu. Korang digalakkan guna mascara yang lebih volume untuk bulu mata nampak lebih tebal seperti mascara Sasatinnie EXTREME 3XL LASH MASCARA ni.

Tak payah pakai fake eyelash dah!

5. Last sekali, kening kena on point!

Kalau taknak nampak over, korang boleh elakkan code warna hitam. Guna warna coklat atau coklat gelap. Brow Pencil dari Eleanor Brow Shaper ni memang sangat best untuk korang guna. Senang nak ratakan!

Mana nak beli semua ni? Senang tak nak cari?

Senang je! Korang boleh dapatkan semua barang ni di SASA! Pergi je tanya salesperson dekat situ. Kalau korang masih lagi blur tak tahu mana satu tona yang sesuai, diorang akan carikan dan try dekat tangan atau muka korang.

So, korang jangan risau lah sure tak salah beli punya!

Sekarang siap ada discount hingga 70% tau dekat SASA!

So untuk korang yang tercari-cari lagi makeup apa nak beli tu, apa lagi? Jom lah pergi SASA!  Yang paling penting, makeup-makeup ni semua memang berbaloi. Colour dia pun cantik dan terang!

Ada banyak lagi makeup dan skincare tau. Banyak sangat offer. Tengok kat bawah ni!

 

 

Tak cukup? Korang boleh check sendiri dekat laman web SASA di sini! 

Selamat bershopping!!

The following two tabs change content below.