berita

Tampil Lebih Sofistikated Dengan 64 MP Quad Camera, realme 7i Janji Kepuasan Sebenar

October 13th, 2020 | by Intan Mahsuri
Kini Trending

Psttt… Psttt… Korang tahu tak, ada smartphone baru yang ditawarkan pada harga mampu milik dengan kebolehupayaan setaraf telefon yang harga RM 4,000 tau.

Buat apa berbelanja lebih untuk benda yang sama dan lebih bagus kan? So, korang kena la jadi pengguna yang bijak. Ye la, ekonomi tengah tak baik ni, rugi kalau spend beribu sedangkan ada pilihan telefon pintar yang lebih baik, betul tak?

Skrin 6.5 inci dengan 90Hz Ultra Smooth Display.

Berbeza dengan telefon pintar keluaran realme sebelum ini, realme 7i adalah versi smartphone yang lebih umphhh kerana ianya lebih power dan hebat.

Memiliki skrin bersaiz 6.5 inci dengan 90Hz Ultra Smooth Display, Korang akan puas hati dengan imej yang dipaparkan melalui skrin realme 7i. Imej yang dipaparkan bukan sahaja jelas dan sharp tetapi dalam masa yang sama ianya juga memiliki kemampuan refresh rate sebanyak 50% lebih tinggi berbanding skrin dengan paparan 60Hz.

Kapasiti bateri yang besar, tahan lama…

Selain itu, bateri tahan lama  dengan kapisiti kuasa sehingga 5000mAh. Ianya tahan sehingga 34 hari tau, kalau korang on dalam mod stand by.

Nak charge sebab  realme 7i ada 18W fast charging. Hanya 30 minit diperlukan untuk caj 33% kuasa bateri. Selain, lengkap dengan super power saving mode. Bayangkanlah melalui mod Super saving ni korang cuma akan gunakan 5% kuasa bateri untuk 1.1 jam penggunaan aplikasi WhatsApp secara berterusan. Power kan?

Gambar lebih cun dengan 64MP Quad Camera.

Bukan itu saja, realme 7i juga diperkasakan lagi dengan adanya 64Mp  Ai Quad Camera bagi membantu korang ambil gambar dengan lebih sharp. Korang boleh ambil gambar wide angle sehingga 119° lagi tau. Memang letop!

Disamping itu, dengan adanya 1/2 super large sensor gambar yang diambil tetap akan clear dan cun walau dalam keadaan low light.

Ambil video pun takde istilah video goyang dan tak fokus sebab realme 7i ni ada install UIS & UIS max video stabilization.

Tak cukup dengan itu, korang yang kaki “selfie” wajib dapatkan phone ni. Min jamin selfie korang nampak real. Takdenye, nak fake-fake sebab realme 7i juga memiliki 16MP in-display selfie camera dengan IMX471 sensor lengkap dengan AI beaut, kesan bokeh dan banyak lagi

Tambahan pula, dengan adanya instant fingerprint scanner, mudah la korang nak un-lock skrin phone korang. Nak buat face recognition pun boleh. Siap ada 3 slot kad iaitu 2 slot simkad dan 1 slot kad memori. Bukan biasa-biasakan realme 7i ni?

Pilihan warna yang ditawarkan adalah Hijau Aurora & Biru Polar. Warnanya yang tidak terlalu bold dan soft membuatkan, smartphone realme 7i tampak lebih elegen dan evergreen gitu.

Jangan terkejut pulak nanti bila beli realme 7i bila tengok warna phone dia ada sentuhan gradient colour sebab itulah eksklusifnya tampilan warna yang realme 7i tawarkan pada korang.

Harga yang ditawarkan pula sangat-sangat berpatutan dan mampu milik iaitu RM 999 bagi  realme 7i (8+128GB) dan boleh didapati di semua pengeedar berdaftar realme pada 17 Oktober 2020 ini.

Nak dapatkan lebih info mengenai smartphone realme 7i? Korang boleh klik link di bawah.

Website: realme

Facebook: realmeMalaysia

Instagram: @realmemalaysia

SKIP THIS AD ×