berita

Tarikh Flight Dah Dekat? Ini Jenis-Jenis Ubat Korang Wajib Bawa Semasa Melancong

August 18th, 2019 | by Shira
Kini Trending

Kepada yang suka travel, korang mesti dah tahu apa keperluan penting yang perlu di bawa. Selain pakaian dan makanan, stok ubat-ubatan juga penting tau. Ini adalah langkah persediaan yang korang perlu ambil sebelum membuat keputusan untuk pergi travel.

Menerusi perkongsian di akaun twitter milik Iskandar Ariffin ada menyenaraikan beberapa jenis ubat-ubatan yang sesuai dibawa semasa travel. Mengikut perkongsian tersebut,  mereka yang pergi travel kebiasaannya akan mengalami 3 jenis senario seperti tak sedap badan, mabuk jalan dan sakit urat.

Cuaca tak menentu…

Mungkin masa pergi travel keadaan tubuh badan korang sihat tapi kita tak tahu bagaimana keadaan badan kita sepanjang kita travel terutamanya jika kita ke negara orang. Perubahan cuaca juga boleh memberi kesan kepada badan kita. Jadi, lebih baik jika kita sediakan stok ubat-ubatan supaya nanti tak lah susah nak cari ubat dah. Bak kata pepatah ‘sediakan payung sebelum hujan’.

Jadi jom kita tengok!

Tak sedap badan, demam…

Mabuk perjalanan…

Lenguh-lenguh badan…

 

Diharapkan dengan perkongsian tips ini dapat memberi serba sedikit pengetahun kepada semua yang ingin travel.

Sumber: Iskandar Ariffin