berita

Terima Panggilan 2 Pagi Inginkan Khidmat Solekan – Wanita Kongsi Detik Hampir Jadi Mangsa Kejahatan ‘Customer’

May 15th, 2017 | by Hanis Aliaa
Isu & Kontroversi

Sekarang ni macam-macam cara orang buat untuk kepentingan diri. Kita pon naik takut dengan pelbagai jenayah yang ada kat Malaysia ni. Wanita ini berkongsi pengalamannya berurusan dengan seorang ‘customer’. Tindak-tanduk dia memang dah pelik.

Mana taknya, pukul 2 pagi call dan text nak guna service make up yang ditawarkan wanita tersebut. Bila dah sampai sana bertambah aneh perlakuannya. Nak mintak make up dekat tangga. Pelik kan? Korang bacalah sendiri.

Tiba-tiba tukar blok lain pulak.

Hati-hati jangan main ambil job ja.

Korang boleh tengok perbualan wanita ini dengan customer terbabit. Memang lain macam. Kalau admin pon dah cuak. Ada ka logik nak makeup dekat tangga.

‘Customer’ nampak terdesak sangat.

“Masuk pintu depan lif tu..”

Moga perkongsian wanita ini jadi alert untuk kita lebih hati-hati. Nak pulak peniaga online yang bergerak solo. Tak kisah lah laki ke perempuan.

Kredit : Azah Jamil

×