berita

Tinggal Rumah Sewa Macam Kandang B*bi, Netizen Serang IG Penyewa Ini

February 1st, 2018 | by faris
Kini Trending

Viral di laman sosial mengenai kebiadapan sekumpulan lelaki yang menyewa sebuah rumah dan meninggalkan rumah berkenaan dalam keadaan yang amat menjijikkan. Tidak hanya disepahkan, malahan sewa juga tertunggak selama 6 bulan lamanya!

Artikel berkaitan: Sudahlah Tak Bayar Sewa 6 Bulan, Rumah Ditinggalkan Macam Kandang B**i!

Berang dengan tindakan tidak berperikemanusiaan itu, netizen menyerang ruangan komen salah seorang penghuni dengan makian dan cemuhan. Masing-masing meluahkan kemarahan kerana berang dengan tindakan lelaki berkenaan.

Instagram diserang netizen berjemaah

Setakat ini, akaun Instagram yang dipercayai salah seorang penyewa rumah yang buat hal berkenaan masih dibiarkan pada mode public. Perkara itu memberi ‘lesen besar’ kepada netizen untuk meluahkan kemarahan mereka.

Sewa rumah orang buat taik!

Kebanyakan netizen mengetahui kewujudan salah seorang penyewa rumah berkenaan setelah didedahkan dan viral di Twitter. Apa lagi, semua orang mengambil peluang untuk menghamburkan kemarahan mereka bagi pihak tuan rumah.

Sebenarnya Kelantan ok je..

Kencing toilet bukan di tilam

Buat malu ore Kelate jah ni

Kenapa la buat orang macam tu

Walaupu kebanyakan komen berbaur kejian, namun ada juga terselit komen yang bernada nasihat dan disampaikan dengan cara yang rasional dan tidak memaki. Turut ditinggalkan adalah ucapan selamat kepada lelaki berkenaan.

Taknak ambik jadi menantu kalau perangai macam anj*ng

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×