berita

Upload Gambar ‘Berpeluk’ Dengan Arwah Ibu Sendiri Pun Kena Kecam…

January 12th, 2017 | by Wan
Isu & Kontroversi

ohbulanabu

Walaupun berjaya mengharumkan nama negara setelah memenangi Anugerah Puskas tempoh hari, pemain bola sepak Malaysia tetap dikecam ‘keyboard warrior’. Ada saja yang tak kena di mata mereka ini.

Seorang lelaki yang juga merupakan bekas peserta Pencetus Ummah memuatnaik gambar bersama arwah ibu tersayang namun apa yang memeranjatkan dia juga dikecam! Apa masalah masyarakat kita sekarang ini? Gambar dengan mak pun tak boleh ke? Katanya boleh menimbulkan fitnah. Pelik.

Kalau lah umi masih ada…

Screen Shot 2017-01-12 at 12.01.13 PM

Percaya ataupun tidak pemikiran seperti ini masih wujud.Allahuakbar.Tak tahu nak gelak ke nak muhasabah diri.Bergambar bersama dgn ibu pun jd isu dan dikaitkan dengan hadith.Kalau umi masih ada mesti umi gelakkan tengok komen ni.Terima kasih umi dek kerana didikan umi cian dapat beza mana yang hak dan mana yang batil

Ibu kepada lelaki ini sebenarnya telah pun meninggal dunia beberapa bulan yang lalu. Gambar ini antara kenangan yang sempat dirakamkan semasa hayat ibunya.

Namun yang menjadip ersoalan salah ke bergambar sebegini dengan ibu sendiri? Kami tak nampak apa-apa yang janggal pun.

Tak boleh keluar dengan ahli keluarga perempuan?

Screen Shot 2017-01-12 at 12.01.30 PM

Apabila hawa nafsu dijadikan sandaran maka hukum baru telah dihasilkan.Fatwa yang lebih hebat dr imam 4 mazhab.Nilailah dengan akal dan hati apakah relevan kenyataan seperti ini

Moga saudara Abu Sufyan bersabar je la. Kami pun masih tak boleh hadam lagi dengan kenyataan yang mengatakan boleh menimbulkan fitnah itu.

Sumber : Abu Sufyan Mohktar

 

SKIP THIS AD ×