berita

[VIDEO] ‘Anak-Anak Di Gaza Rai Hari Lahir Saya’ – Siti Nurhaliza

January 12th, 2023 | by Amirul Asraf
Lensa Insta

Tanggal 11 Januari merupakan hari ulang tahun kelahiran penyanyi nombor satu negara iaitu Datuk Seri Siti Nurhaliza. Sempena ulang tahun yang ke-44, TokTi menyambut hari istimewanya itu di Turkiye bersama suami dan anak-anak. Wow bestnya!

Artikel berkaitan: Siti Nurhaliza Sambut Ulang Tahun Kelahiran Ke-44 Di Turkiye – ‘Moga Lebih Banyak Memori Dicipta’

Di Instagram, TokTi memuat naik sebuah video di mana anak-anak di Gaza turut menyambut hari ulang tahun kelahirannya.

Tadika Afwa Al Aafiyah

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Siti Nurhaliza Tarudin (@ctdk)

Menerusi video pendek yang dikongsikan, anak-anak kecil di tadika Afwa Al Aafiyah kelihatan sangat gembira tatkala menyambut ulang tahun kelahiran TokTi. Mereka turut menyanyikan lagu sambil bertepuk tangan sebelum upacara memotong kek berlangsung. Menerusi pemerhatian pihak OhBulan! tadika tersebut dipenuhi gambar TokTi dan keluarga ketika sambutan tersebut diadakan. Difahamkan, lebih 60 orang kanak-kanak menuntut ilmu di tadika berkenaan.

Alhamdullillah. Anak-anak saya di Gaza meraikan hari lahir saya. Seramai lebih kurang 60 orang anak-anak ini, yang belajar di sekolah atau tadika Afwa Al Aafiyah. Sayunya hati saya. Ya Allah lindungilah mereka semua di sana. Amin.

Terdahulu, pelantun suara ‘Mikraj Cinta’ ini memberitahu kepada umum bahawa sekolah tersebut diuruskan oleh sahabatnya dan suami, Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa yang menetap di sana.

Sumber: Siti Nurhaliza

The following two tabs change content below.

Amirul Asraf

Senior Content Champion at Rev Media Group
I became a writer to come as close as possible to the heart of the world.

SKIP THIS AD ×