berita

[Video] Anak Kecil Ini Melecur Teruk Muka & Badan Kerana Pengasuh Cuai..Si Bapa Tuntut Keadilan!

February 23rd, 2016 | by Noraniza
Isu & Kontroversi

budak

Sedih kami melihat video seorang kanak-kanak yang menangis kesakitan akibat melecur di muka dan badan yang menjadi viral semenjak bapanya, Azri Zakaria memuatnaik di Facebook.

Malah, katanya pihak taska pula seakan-akan mengambil mudah kejadian ini. Taska tersebut dikatakan terletak di AU5, Lembah Keramat.

Wakil taska tidak kelihatan…

Masih tidak kelihatan seorang pun wakil dari taska anak kami utk dtg ke Hospital Pakar KPJ Ampang Puteri setakat hari ini. Ini menimbulkan persepsi pada kami ibubapa yg menanggung derita bahawa pemilik taska tersebut tidak berminat untuk berhadapan dengan perkara yang terjadi kepada anak kami.

Sebaliknya saya pula, ketika dlm keadaan sebegini yg hampir sepenuh masa menunggu baby Akif di hospital, dijemput hadir ke taska utk berbincang, tetapi apakah logiknya untuk saya ke sana sini dlm keadaan anak kami yg sakit di hospital dan utk perbincangan tentang apa? What was done can’t be undone.

Jadi perbincangan apa lagi yg berlegar di benak pihak Taska? Di mana sifat kemanusiaan dan courtesy dari pihak taska sekiranya mereka tidak pun datang menjenguk sebaliknya kami yg di dalam kesusahan sebegini yg diminta mengadap mereka di Taska? Adakah ini cara yg tepat dalam menangani krisis?Kalau ini caranya, well they should seriously reconsider carrying on with what they are doing right now. Bagi kami, kami hanya akan teruskan segala usaha kami yg mana antaranya kami yakin pihak berkuasa berkenaan telahpun mengambil keterangan dan apa-apa yg berkaitan dengan kes anak lelaki kami dari pihak taska.

Pengasuh CUAI!

Apa-apa pun, kami mengucapkan ribuan terima kasih atas kehadiran keluarga, saudara mara dan sahabat-sahabat yg tidak putus memberi ucapan kata kata semangat dan ada yg dtg melawat anak lelaki kami yg ditahan di Wad 646 kerana kelecuran di sebahagian muka dan badan akibat kecuaian pihak Taska S***** I****, AU5, Lembah Keramat, dimana kami yakin salah seorang pengasuh di situ CUAI sehingga mengakibatkan anak saya kemalangan di dalam taska. Walaubagaimanapun, antara perkara yg amat mengecewakan kami adalah kegagalan pihak taska untuk mengambil tindakan awal dengan menghantar anak kami ke hospital atau klinik, tatkala anak saya ditimpa musibah sedemikian. Mujurlah kami mampu pada hari kejadian berkejar ke tempat kejadian itupun hanya setelah dimaklumkan oleh pihak taska.

Sesungguhnya, lawatan dari saudara dan saudari telah meningkatkan Moral Support kami untuk berhadapan dgn apa yg telah berlaku. Allah shj yg dpt membalas jasa baik anda semua. Amin. Terima Kasih. Alhamdulillah, anak kami beransur-ansur sihat walaupun sebak di hati kami melihat keadaan wajahnya yg kelecuran. Kalau api yg tercucuh di tangan kita yg dewasa ini pun dah menjerit, apatah lagi si comel kami yg baru berusia 17 bulan lecur di muka dan badan.

Kami memandang serius dan akan terus menuntut keadilan yg setimpal dengan apa yg telah berlaku terhadap anak kami. Menjadi tanggungjawab saya sebagai wakil ibu bapa di taska tersebut, untuk memastikan perkara yg sama tidak berulang ke atas kanak-kanak lain, di taska tersebut mahupun taska-taska lain di seluruh Malaysia.

P/s: Video taken during dressing procedure.

The following two tabs change content below.

Noraniza

Senior Head Of Sponsored Content, Malay Division at Rev Asia Berhad
People will hate you, rate you, shake you and break you. But how strong you stand is what makes you! :)

SKIP THIS AD ×