berita

[VIDEO] Buang Patung Sembahyang Dalam Tong Sampah, Lelaki Diburu Polis

May 19th, 2022 | by Hariz
Kini Trending

Seorang lelaki yang tular selepas bertindak membuang patung sembahyang agama Hindu ke dalam tong sampah kini diburu pihak polis daerah Kulai, Johor.

Patung diletak sebagai hiasan

Menurut Ketua Polis Daerah Kulai, Superintendan Tok Beng Yeow, kejadian yang berlaku di Taman Scientex Senai pada 15 Mei lalu itu tular selepas satu rakaman video berdurasi 42 saat dimuat naik pengguna akaun Facebook Krishnamoorthy Vichu, lalu mendapat perhatian umum.

Polis telah menerima satu laporan daripada seorang lelaki berkenaan rakaman kejadian itu pada pukul 4.30 petang, 15 Mei lalu. Kejadian itu berlaku pada pukul 9 pagi dihadapan rumah pengadu yang beralamat di Taman Scientex Senai.

Pengadu mengesahkan patung sembahyang Dewa Ganesh itu diletakkan di luar halaman rumah untuk tujuan hiasan dan bukannya untuk tujuan sembahyang.

Tambah Beng Yeow, pengadu juga memaklumkan tiada sebarang kerosakan ke atas patung tersebut dan ia telah diletakkan kembali ke tempat yang asal.

Salinan rakaman CCTV kejadian telah diambil pihak polis bagi tujuan siasatan lanjut manakala kes disiasat mengikut Seksyen 427 Kanun Keseksaan kerana melakukan perbuatan khianat.

Video

@ohbulanofficial

Video via MyWatch #ohbulan #tiktokohbulan #fyp??viral #fyp #trendingnewsmalaysia

? original sound – Ohbulan – Ohbulan

Sumber: Kosmo!

SKIP THIS AD ×