berita

[VIDEO] Bukan Memilih Kerja Tapi Ini Antara Punca Ramai ‘Fresh Grad’ Menganggur

May 14th, 2019 | by megat syamim
Kini Trending

Kes lambakan graduan yang menganggur di negara kita ni bukanlah satu isu baru. Ramai graduan kini masih berusaha mencari pekerjaan yang sesuai, tapi atas disebabkan beberapa masalah yang ditimbulkan oleh majikan membuatkan dorang ni kembali dengan status penganggur.

Macam kes Azman dalam video kat bawah ni. Bukan dia malas kerja tapi…. Eh? Korang tengok la sendiri video kat bawah ni. Admin tak nak jadi spoiler.

Ish ish ish! Kesian admin tengok nasib si Azman ni. Interview jawatan lain, bila dapat kerja kena buat kerja lain. Nasib badan.

Admin tahu, mesti korang pun ada yang senasib dengan Azman ni. Haish sabor je la kome!

Cari Kerja Dengan Mudah.my #SemuaPunMudah

Mungkin ramai yang baru tahu Mudah.my ni bukan hanya platform untuk jual beli barang je tau. Sekarang ni Mudah.my ada menyediakan ruangan iklan untuk pekerjaan.

Tapi sebelum tu, korang kenalah download app Mudah.my dulu. Lepas download, pilih bahagian ‘Kerja/Job’. Haa kat situ ada banyak jenis pekerjaan atau jawatan kosong yang boleh korang apply.

Untuk dapatkan details seperti job description, job requirement atau cara nak menghantar resume korang boleh je klik kat iklan pekerjaan yang korang mahukan.

Harap masalah pengangguran korang tu boleh settle dengan menggunakan app Mudah.my. Ingat! Semua pun mudah dengan Mudah.my.

#semuapunmudah

The following two tabs change content below.

megat syamim

"Kadang-kadang kita kena lepaskan benda yang baik, untuk dapatkan yang lebih baik."