berita

[Video] Dalam Banyak-Banyak Bunyi, Bunyi Apa Yang Bila Korang Dengar Akan Buat Korang Lapar?

May 22nd, 2018 | by farha
Kini Trending

Haaaa…..Bila datangnya bulan Ramadhan, mula la perut korang nak hasilkan bunyi-bunyi yang merdu kan. Lagi-lagi bila dah nak dekat waktu berbuka. Tu belum lagi dengar bunyi mak-mak kita memasak kat dapur.

Kalau tak kuat iman, dah lama min berbuka bila dengar bunyi-bunyi ni. Selalunya bila bunyi perut tu tandanya lapar kan. Haa macam mana nak elakkan kita berlapar  sepanjang berpuasa, kenalah bangun sahur. Bukan sepanjang tahun pun kena bangun sahur, apalah salahnya korbankan masa tidur tu untuk bersahur.

Cabaran bunyi lain dalam bulan puasa ni, bila pergi bazar Ramadhan, dari mula masuk sampai lah hujung bazar kita akan dengar pelbagai bunyi seperti bunyi orang mengoreng kuey tiaw, goreng ayam, bunyi orang membungkus makanan dan admin paling tak tahan bila dengar orang orang bungkus air. Sangat  menggiurkan.

Eh untuk korang yang tercari-cari hiburan sambil nk dapat idea berbuka nanti, apa kata korang tengok video ni.

Macam mana, tergugat tak puasa korang lepas tengok video ni? Jangan ada yang berbuka puasa pula tau.

Lepas tengok video ni, admin dapat idea la nak buat sardine puff, bukan susah pun, kena beli puff pastry sheet kat supermaket berdekatan & bahan-bahan untuk masak lauk sardine.

Spring Roll & Mini Paratha Pilihan Juadah Berbuka

Selain plain paratha, Kawan Food Berhad juga ada membekalkan spring roll pastry, puff pastry & banyak lagi.

Kalau korang nak tau apa lagi produk Kawan Food, rajin-rajinlah tengok website Kawan Food Berhad .

Selamat Menjalani Ibadah Puasa dan jangan puasa yang yok pagi-pagi buka periuk.

 

The following two tabs change content below.

Most Read Today