berita

[VIDEO] Gara-Gara Shopping Online, Pasangan Suami Isteri Ini Bergaduh

May 30th, 2019 | by megat syamim
Kini Trending

Zaman sekarang ni benda-benda yang remeh pun boleh buat suami isteri bergaduh sampai bercerai-berai. Macam pasangan suami isteri ni. Masalah shopping online pun boleh bawak bergaduh.

Tapi shopping online ni memang berisiko sikit. Korang kena berhati-hati. Kalau tak, boleh jadi macam situasi kat dalam video bawah ni. Korang tengoklah sendiri.

Betul apa yang Azrel dan Ruhainies cakapkan tu. Korang kena lebih berhati-hati bila nak share maklumat diri atau data bank korang time nak shopping online. Korang tahu jelah, zaman sekarang ni macam-macam taktik nak kenakan orang. Takut nanti korang pulak yang jadi mangsa. Haish!

Lebih baik shopping di Mudah.my

Sebenarnya tak susah pun kalau korang tahu taktik atau cara yang betul dan selamat bila nak shopping online ni. Cuba korang shopping di platform marketplace seperti Mudah.my. Haa kat situ ada banyak barang second-hand & baru untuk dijual dan beli. Jadi, korang ada banyak pilihan mengikut bajet yang korang ada.

Kat Mudah.my jugak, korang boleh direct contact dengan penjual untuk tahu availability barangan, nak cash on delivery(COD) atau nego harga. Haa.. Masa nak COD tu, korang boleh inspect barang yang korang nak beli tu. Kalau barang tu tak capai expectation yang korang nak, boleh decline the deal on the spot. Bagus kan!

Jadikan shopping online korang lebih mudah dengan Mudah.my. Download app Mudah.my di Google Play Store atau Apps Store di phone korang. Ingat! Semua pun mudah dengan Mudah.my.

#semuapunmudah

The following two tabs change content below.

megat syamim

"Kadang-kadang kita kena lepaskan benda yang baik, untuk dapatkan yang lebih baik."