berita

[VIDEO] Ibu Sebak Dengar Ucapan Hari Jadi Daripada Anak-Anak, Tak Dapat Nak Balik Kampung Lagi…

March 1st, 2021 | by Najmi Suhaimi
Kini Trending

Foto: Tangkap layar video

Setiap anak sudah pastinya mengimpikan untuk membahagiakan kedua ibu bapa, yang banyak berkorban sejak dari kecil lagi. Namun, pengorbanan insan mulia ini, tiada nilai gantinya.

Seperti video yang trending di laman TikTok, memaparkan reaksi seorang wanita yang sebak menerima kejutan bersempena hari jadinya. Bahkan, wanita ini sempat mengalirkan air mata sejurus mendengar ucapan daripada menantunya yang tersayang.

‘Nanti kami balik’

Foto: Tangkap layar video

Menerusi video yang dikongsi oleh Farihah, menceritakan seorang ibu yang begitu terharu menerima hadiah daripada anak-anaknya yang berada jauh di sisinya. Apa yang lebih meruntun jiwa, apabila nota daripada anaknya dibacakan terus di hadapan wanita itu. Reaksi wanita itu, kelihatan begitu gembira pada masa yang sama menahan sebak merindukan anak-anaknya.

Selamat hari lahir mak yang tersayang, semoga mak sentiasa berada dalam rahmat dan kasih sayang Allah S.W.T. dipanjangkan usia, dan diberikan kesihatan yang baik. Kami sayang mak sangat-sangat. Nanti kami balik jumpa mak.

Bahkan, si anak sempat menitipkan doa supaya ibunya terus kuat berdepan hari-hari yang mendatang. Tidak berakhir di situ, mereka sempat berjanji akan pulang ke pangkuan ibu mereka setelah kebenaran rentas negeri kembali dibenarkan oleh pihak kerajaan.

Hadiah istimewa buat ibu

@farihah.rKenapa comel sgt ni hehe, call and vc pon xhabis nangis lagi ? bahagiakanlah org tuamu dengan sekecil2 perkara InsyAllah ?##thebestmakmertua ##fyp? ????? ?????? – ??????

Respon netizen

Video tersebut telah ditonton lebih 7ok tontonan dan puluhan komen. Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen turut sebak melihat reaksi wanita ini menerima hadiah daripada anak-anaknya.

Sumber: Farihah

SKIP THIS AD ×