berita

[VIDEO] ‘Ingatkan Azan Betul…’

April 18th, 2018 | by Shafika
Isu & Kontroversi

Semalam viral di laman Instagram apabila seorang lelaki berkongsi video azan sebagai lagu pembukaan majlis. Lebih menyedihkan apabila persembahan tarian itu dimulakan dengan penari separa bogel.

Alangkah terkejutnya lelaki ini apabila pada mulanya bangga laungan azan ditengah Kota Australia, namun segalanya bertukar menjadi pilu. Memang rasa terhina sungguh agama Islam.

Azan sebagai muzik intro

A post shared by Akbar (@akbarsaharie) on

 

BIADAP! Sungguh biadap!! .

Azan digunakan sbg muzik intro persembahan separuh bogel!! .

Pada awalnya saya kagum apabila pertama kali dgr laungan azan di speaker di tgh pentas di tengah2 pekan kecil di Broadbeach. Tapi pelik kerana waktu masih awal dan belum masuk waktu Zohor. Rupanya ia jadi muzik/intro pembuka persembahan tarian 5 lelaki separuh bogel di atas pentas. Saya sangat marah dan kesal dgn rasa tidak hormat kerajaan tempatan membiarkan artis mereka ini menghina agama Islam.. Laknatlah engkau wahai kaum kafir!!

Ingatkan azan betul

Saya sedang dalam perjalanan untuk bekerja ke IBC ketika saya mendengar panggilan untuk solat azan .. Saya fikir ia adalah azan betul tetapi terkejut dan jijik untuk mendapati bahawa ia digunakan sebagai ‘muzik’ intro untuk sekumpulan penghibur amatur telanjang. Saya keliru bagaimana muzik azan begini boleh diluluskan, terutamanya apabila ia berada di salah satu daripada Festival Sukan Komanwel 2018.

Permainan yang disebarkan selalu mengenai perpaduan dan ini pasti menghina. Azan bukanlah lagu prop untuk hiburan syok sendiri. Ia memainkan peranan penting dalam lebih daripada 1.5 bilion nyawa orang di seluruh dunia.
@queensland@gc2018#antitoantiIslam#janganpersendaagamaku#dakwah#pleaserespectIslam

Ramai bengang

Sumber : Akhbar Saharie

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×