berita

[VIDEO] ‘Jangan Persoalkan Jodohku’ – Jadi Bapa Tiri Penyayang, Wanita Bahagia Pilih Suami Warga Bangladesh

April 13th, 2022 | by Iera Zahirah
Kini Trending

Kalau dah jodoh tak kemana! Itulah perumpamaan yang sesuai digambarkan oleh seorang wanita dikenali sebagai Azah Aziz di TikTok apabila dia memilih lelaki warganegara Bangladesh sebagai teman hidupnya.

Berkahwin dengan warga Bangladesh

Menerusi video yang dimuat naik oleh Azah, wanita berkenaan mendedahkan bahawa sebelum ini dia pernah berkahwin dengan orang melayu, namun jodoh terhenti di situ dan hubungan mereka tidak kekal lama.

Namun selepas bercerai, wanita ini bertemu dengan seorang lelaki warga Bangladesh. Kehadiran suami barunya itu membuatkan rumah tangga mereka bahagia malah dia turut bersyukur kerana mendapat suami yang baik serta menjadi bapa tiri penyayang.

Jangan persoalkan jodohku. Aku pernah berkahwin dengan lelaki melayu kemudian lepas bercerai hadir si dia. Dia boleh jaga 2 anak tiri dengan baik. Tengok anak-anak aku dah besar. Sekolah, makan, minum dan pakaian anak-anak tiri semua dia tanggung tak pernah bezakan anak-anak.

Dalam pada itu, dia juga mendedahkan bahawa mereka tidak pernah berenggang dan sentiasa ada untuk bersama tidak kira ketika kerja mahupun pergi membeli belah bersama-sama.

Makan minum tak pernah berkira. Dia selalu bersamaku ketika kerja, shopping dan sentiasa teman masa sakit.

Di video yang lain, dia menceritakan mereka sentiasa bersama dan memulakan perniagaan mereka dari ‘bawah’ sehinggalah berjaya dan kini sudah ada pejabat sendiri. Ujarnya lagi, dia berharap agar hubungan mereka kekal bahagia hingga ke syurga.

‘Dia suami yang baik dan bapa tiri yang awesome’

@azah_aziz98 dia suami yang baik, bapak Tiri yang awesome,bapak yang hebat. kawan aku yang supportive #mixmarried #mixmarriage #bangladeshmalaysia_tiktok ? Selow – Nella Kharisma

@azah_aziz98 Doakan kami #mixmarriage #bangladeshmalaysia_tiktok #marriedlife #bussinesspartners ? Original Sound – Unknown

Sumber : azah_aziz98

SKIP THIS AD ×