berita

[VIDEO] Susah Sebenarnya Nak Pilih Pemenang #rayakitasingalong. Ini Sebabnya..

July 9th, 2018 | by Bieha
Kini Trending

Rasanya ramai yang dah tahu, sempena raya tahun ini, Ecoworld bersama OHBULAN! telah mengadakan satu contest iaitu #rayakitasingalong. Untuk pengetahuan korang, contest ni memang mendapat sambutan yang sangat menggalakkan dari semua. Memang semuanya kreatif. Sampai susah nak pilih pemenang!

Korang dah tengok video pemenang #rayakitasingalong ni? Comel dan sporting betul diorang ni. Patutlah menang!

Disebabkan kami terima banyak penyertaan yang best, kat sini kitorang nak kongsikan beberapa video lain yang kitorang rasa rugi kalau tak dikongsikan. Check it out, guys!

Jom tengok video pemenang dan peserta lain!

Haa..kalau korang nak tahu, video kiriman Muhammad Azri Muizz Mazlan ni lah pemenang  contest #rayakitasingalong ni. Bukan je ajak satu family join, siap ada kucing sekali! Jangan main-main, diorang ada choreography tau. Memang mantap!

View this post on Instagram

Haha demi contest… 1st raya balik beraya ghumah orang dah buat hal dah depan umah nenek.. siap practice k satu hari.. esoknya bangun pukul 8pagi just to record this video! Yg kayu pun kayu lah…yg takda perasaan pun layan kan aja… yg penting aku berjaya gedikkan wanita2 acah2 retis dlm vid nih haha… so ini lah videonya with my cousins, siblings and my fiance. Oh yea mama, umi n abah helped in the making of this video. @afzymurray @ermaizzaty @farrah.hannani @shahailnizam @wafiqzaquan @danial_syazwan @bellaros._ @adamhakeem_ @robinzack_ Aku pun confuse actually the terms n condition of this contest. Tapi layan jo lah. #rayakita #ecoworld #rayakitasingalong @datoserivida pinjam lagu satt 😊🤗 #100rayastories #lavidarayachallenge

A post shared by Azri Muizz (@azri_muizz) on

 

Haa..ni pulak video yang memenangi tempat kedua. Memang terlebih kreatif dan inovatif. Siap ada rap tu. Dah macam buat muzik video. Nice! Kiriman: Ilman Rofidi

 

Dah ready nak tengok video lain yang tak kurang hebatnya? Jom!

Walaupun tak berjaya, tapi rugi pulak rasanya kalau kitorang tak share video penyertaan lain yang menarik ni. Enjoy!

  1. Video dari Ahmad Riyal Bin Husni ni memang comel dan unik. Dahla cantik dan handsome, suara sedap, siap beatbox lagi. Cool habis!

 

2. Video dari Farouq Johari ni pun sama. Sporting betul bos dia. Muhibbah betul!

 

 

3. Yang ni pulak video dari Amirrulamin Bin Yusof. Cair pulak dengar bro dua orang ni nyanyi sambil main muzik.

 

 

4. Serius admin paling suka yang ni. Memang lain dari yang lain, siap tukar-tukar baju dan lagu lagi. Good job, Aqila Zainal dan kawan-kawan!

 

 

5. Video dari Muhammad Amirul Safuwan Bin Muhammad ni memang betul-betul muhibah! Seronok tengok diorang sambut raya.

 

View this post on Instagram

Do you even Raya if you have no Raya music video? I mean…💁🏻‍♀️😂😂 Jokes aside, this shoot that took place this morning reminded me that no one could ever do everything on their own. You might be independent and self sufficient, but please know that it’s okay to ask for help and it’s not a sign of weakness. Tbh, I’m still struggling with this one because my fears get in the way; fear of over-stepping a friendship, of appearing too needy and fear of revealing my struggles and having people realize that I don’t have it all together. #millenialsdilemma But how soon will we realize that we can all do so much more together than we ever can alone. Too often we “tough it out” rather than reaching out to people when we need it most. Glad that I slowly starting to let this one go bit by bit. Okay, back to the video. Please watch and wait for my hall of fame moment. #urmkinda #itakewhaticanget 😂😂 #rayakita #ecoworld #rayakitasingalong Honorary mention to @shashalee.ks @olgazhuk8 for helping me out for this (despite the last minute call). Else there will be no Raya music video at Teratak Muhibah. 🙏🏻🙏🏻🙏🏻😜

A post shared by Amirul Muhammad (@amiruls.muhammad) on

Semua best-best kan? Rasa macam nak bagi semua je menang.

Dikesempatan ini, kitorang dari OHBULAN! dan Ecoworld nak ucapkan jutaan terima kasih kepada korang yang dah menyertai contest #rayakitasingalong ni. Korang memang awesome!

Selamat Hari Raya!

The following two tabs change content below.

Most Read Today