berita

[VIDEO] Terduduk Diam Lepas Dapat Tahu Ibu Meninggal Dunia Akibat COVID-19

July 8th, 2021 | by Iera Zahirah
Kini Trending

Sudah jatuh ditimpa tangga, itu lah perumpamaan yang sesuai digambarkan oleh untuk seorang kanak-kanak lelaki yang dikenali sebagai Aliff apabila mendapat berita ibunya telah meninggal dunia dan ayahnya pula perlu bantuan oksigen akibat COVID-19.

‘Malam ni dapat khabar berita sedih’

Menerusi video yang telah dikongsikan Amin di akaun TikTok, kelihatan beberapa orang petugas Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) di sebuah pusat kuarantin menghampiri kanak-kanak lelaki tersebut untuk memberitahu bahawa ibunya telah meninggal dunia akibat COVID-19.

Malam ni dapat khabar berita sedih. Adik ni dapat khabar berita yang ibunya telah kembali ke rahmatullah. Kami cuba tenangkan adik ni walaupun kami tahu betapa besarnya ujian buat dirinya.

Aliff dilihat hanya mampu duduk dan termenung apabila mendengar berita tersebut sambil ditenangkan oleh petugas KKM. Lebih perit lagi apabila ayahnya masih lagi bergantung kepada oksigen kerana dijangkiti wabak yang sama.

Baru je lepas attend ayahnya yang desat. Tak berapa lama lepas tu adik ni dapat berita yang ibunya baru meninggal dunia sebab COVID-19.

Al-Fatihah untuk arwah

@___amin91___Al-Fatihah untuk Arwah yg meninggal disebabkan covid ? ##Fyp ##foryourpage ##Fyp ##frontliner ##Kkm? original sound – musikstory_

@niaron1? nh?c n?n – L?NG

Sumber : __amin91__ , niaron1

SKIP THIS AD ×