berita

[VIDEO] Tips & List Kemudahan Yang Perlu Di Ambil Tahu Sebelum Buat Pembelian Hartanah

December 2nd, 2020 | by Sya Alkaf
Shout Out!

Pembelian hartanah merupakan komitmen jangka masa panjang. Jadi, penting untuk kita merancang dengan teliti terutama sekali berkaitan keupayaan kita dari segi kewangan.

Biar kami kongsikan 4 tips penting yang boleh membantu pembeli dan kemudahan yang menjadikan sesebuah kediaman itu istimewa!

Kira kelayakan sebelum membuat pembelian

Kira dahulu berapa kelayakan diri untuk membuat pembelian rumah bersesuaian dengan gaji setiap bulan.

Kira kadar kemampuan kita

Harus diingat, layak dan berkemampuan adalah dua perkara berbeza. Pastikan buat kira-kira terlebih dahulu berapa komitmen yang mampu dilangsaikan untuk rumah setiap bulan supaya tak terbeban dengan komitmen yang diluar tahap kemampuan sendiri.

Emergency fund yang cukup

Pastikan peti kemarau ataupun emergency fund  yang ada mencukupi sebelum membeli sesebuah hartanah. Consistent is the key! Paksa diri untuk lebih disiplin dalam membuat simpanan. Kata orang sediakan payung sebelum hujan.

Kira yang betul-betul selamat untuk kita beli

Sebelum membeli rumah idaman, buatlah kira-kira terlebih dahulu. Ini bagi mengelakkan menyesal di kemudian hari. Ambil kira segala aspek dari segi kewangan, keselesaan dan kemudahan yang ditawarkan untuk sesebuah hartanah. Dah puas hati, barulah boleh teruskan dengan pembelian.

Rumah mana sesuai dibeli dengan fasiliti yang best sekarang ni?

Flora Rosa, Putrajaya adalah rumah yang paling sesuai buat mereka yang sedang mencari rumah idaman dengan harga berpatutan!

Dengan bayaran serendah RM1,350 bulan korang mampu memiliki sebuah unit Flora Rosa Jenis C yang dilengkapi 2 bilik tidur dan 2 bilik mandi. Unit ini berkeluasan sekitar 829 kaki persegi.

Bukan itu sahaja, penghawa dingin dan sistem pemanas air juga disediakan secara percuma! Lebih untung lagi, setiap unit disediakan dengan 2 tempat letak kereta, bagi memudahkan pemilik rumah.

Antara kemudahan lain yang menjadikan Flora Rosa istimewa!

Menerusi video di atas, Neeta dengan Ahyat menerangkan banyak kelebihan Flora Rosa. Antaranya kolam renang untuk dewasa dan kanak-kanak. Bolehlah pemilik rumah habiskan masa dengan berenang sepuasnya di sini.

Selain itu, ada juga taman kanak-kanak yang dilengkapi pelbagai mainan untuk si kecil. Flora Rosa juga terletak berhampiran Taman Saujana Hijau, lokasi sesuai untuk beriadah bersama keluarga tersayang.

Paling penting, terdapat banyak kemudahan pendidikan di sekitar Flora Rosa. Dari pendidikan rendah sehingga institusi pengajian tinggi. Semuanya tersedia di sini termasuklah Nexus International School dan juga Herriot-Watt University Malaysia.

Berikut adalah tawaran istimewa untuk pembelian Flora Rosa:

 • 10% diskaun (HOC)
 • Rebat tambahan sehingga 5%
  • 1% Rebat untuk “Pembeli Dapat Pembeli”
  • 1% Rebat untuk pembelian ulangan
  • 1% Rebat untuk Covid-19 Frontliner
  • 2% Rebat (Tandatangani PJB dalam masa 21 hari)
 • Yuran guaman perjanjian jual beli & duti setem pindah milik (MOT) ditanggung oleh pemaju.
 • Bayaran Permulaan Serendah RM3,000
 • Percuma 2 unit penghawa dingin
 • Percuma sistem pemanas air di bilik mandi utama dan kedua

Buat yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Flora Rosa, silakan klik di sini atau hubungi pegawai jualan mereka melalui Whatsapp di talian 0192531690 atau 0192641690.

Putrajaya Holdings memang terkenal sebagai pemaju hartanah berkredibiliti dan mempunyai pelbagai jenis kediaman yang bersesuaian dengan kemampuan serta citarasa pembeli.

Sekiranya berminat untuk menempah mana-mana projek perumahan mereka, isi sahaja maklumat diri di bawah.

SKIP THIS AD ×