berita

[VIDEO] Trending Lathi Challenge, Sampai Mawar Rashid Dirasuk Hantu Siam?

June 1st, 2020 | by faris
Kini Trending

Trending terbaru di TikTok adalah video transformasi mekap dari gadis cantik kepada efek mekap menyeramkan yang digelar Lathi Challenge. Antara yang mencuri tumpuan adalah video Mawar Rashid yang ‘bertukar’ menjadi hantu siam selain beberapa pengguna TikTok daripada seberang mengenengahkan elemen hantu dari sana.

6 jam shoot

View this post on Instagram

Nahhhh!! FINALLY… #LathiChallenge yang korang tertunggu2 👻 tapi versi siam.. tulisan kat muka pun bahasa thai 😂 . . . Sooo! Cerita sebalik video yang korang duk request siap merayu2 nak sgt Mekwa buat version Mekwa ni 😂😂😂cerita dia.. Mekwa and abang2 Mekwa Plan satu hari je nk buat video ni.. . . 4jam plan, 6jam shoot, settle kul 6 pagi ok😂 edit 16jam weeiii.. . . Mekwa buat special sikit, pakaian traditional Indonesia 🇮🇩 ke pakaian traditional thailand 🇹🇭 . Sebab Mek kan HALF THAI. HEHEHHE . . Hasilnya!!!! Mekwa sendiri pon inlove gila, sumpah x pecaya boleh buat video camniiii..😭😭😭 Thanks to Abang Mekwa @eddyrafuanrashid , sebab tolong plan, Shoot and Edit video ni. 99% edit by him and 1% touch up edit by me 😝 Aunty Mekwa, @icu_maryana tolong Adik pakaikan baju ni, buatkan rambut lah sampai aunty tido pukul 6pagi.. Susah and berat pulak nk pakai Baju Thai ni😅 siap tolong tuliskan bahasa thai kat muka 😹 mekwa tak reti tulis bahasa thai. Kikiki🤭 And thank you gfan @arfanrashid tolong sewakan baju thai ni dalam masa satu hari g sewakan baju utk adikkk!! Thank you for making this happened guys . Blanje emoji sesuai kat Mekwa okay! And tag kawan korang yang been talking about this #lathichallenge . . Song Lathi by @sarafajira Video inspired by @jharnabhagwani . . Baju @mawarosehq #lathichallenge #lipsynchallenge #thaitraditional #makeup #viral #mawarose #makeuptutorial

A post shared by MAWAR RASHID (@mawarashid) on

Menurut Mawar di Instagramnya, dia dan keluarga mengambil masa 4 jam untuk merancang, 6 jam untuk shoot dan 16 jam bagi suntingan video berkenaan. Masa yang diluangkan cukup berbaloi apabila dia sendiri cukup berpuas hati dengan hasilnya.

Jangan teringat malam nanti sudah laa

Seram

Ni dah kenapa?

Paling seram!

Sumber: Mawar Rashid, Twitter