berita

Viral Video ‘Salah Parking’, Neeta Buat Laporan Polis Selepas Lelaki Berkeras Tak Nak Padam

June 9th, 2021 | by Iera Zahirah
Kini Trending

Penyanyi serta pengacara, Neeta Manishaa atau lebih dikenali sebagai Neeta Manis telah tampil membuat laporan polis bersama syarikat rakamannya mengenai sebuah video yang dipercayai telah menjatuhkan maruahnya sebagai perempuan.

Telah menjatuhkan maruah Neeta sebagai wanita

Menerusi video yang telah dimuat naik oleh seorang lelaki di akaun tiktoknya beserta kapsyen ‘salah parking’, lelaki berkenaan didakwa menunjukkan rakaman Neeta sedang membetulkan pakaiannya ketika program All Together Now Malaysia pada Ahad lalu.

Menurut Neeta, lelaki tersebut merupakan seorang pengamal media dan mempunyai jawatan yang tinggi di sebuah industri media yang dikenali dan dia tidak menyangka bahawa seorang wartawan serta seorang bapa yang mempunyai keluarga memuat naik video berkenaan tanpa memikirkan maruah seseorang.

Ada video saya ‘SALAH PARKING’ di TikTok. Hanya seseorang yang mempunyai kehidupan low life je akan buat video macam tu.

Dia mempunyai isteri dan anak kenapa dia memuat naik video macam ni.

Masih belum memadam video berkenaan

Sehingga sekarang niat atau tujuan memuat naik video berkenaan masih belum dikenal pasti kerana mereka gagal menghubungi lelaki itu dan masih tiada sebarang maklum balas daripada pihak lelaki terbabit.

Video itu amat memalukan dan menyentuh sensitiviti serta maruah Neeta sebagai wanita.

Jelasnya lagi, indivdu terbabit dikatakan masih belum memadam video berkenaan walaupun sudah tular di media sosial mengenai dirinya dan seolah-olah dia tidak mengambil peduli.

Walau bagaimanapun, tujuan Neeta membuat laporan polis merupakan atas desakan pihak pengurusan dan sebenarnya dia sendiri tidak mahu memperbesarkan hal ini. Kesemua kesalahan berkenaan akan tertakhluk di bawah Akta 588 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998.

Sumber : neetamanis_ & Kosmo

SKIP THIS AD ×