berita

Walimatulurus Shuib, Watie Dapat Tajaan 1.7 Juta

June 7th, 2023 | by Zulaikha
Kini Trending

Pelawak dan penyampai radio, Shuib menyatakan bakal mengadakan tiga majlis untuk meraikan bersama pilihan hati, Watie Hanifiah pada 23 Jun ini.

Pelamin ada untuk bergambar

Ketika ditemui OhBulan!, Shuib dan Watie sepakat untuk tidak mengadakan majlis resepsi. Namun, pelakon berumur 39 tahun tetap menghargai Watie memandangkan ini adalah perkahwinannya yang pertama.

Untuk majlis pada 23 Jun nanti, akan ada majlis khatam Al-Quran, berinai dan majlis akad nikah. Tetapi, takkan ada majlis resepsi kerana ini adalah atas persetujuan kedua-dua belah pihak.

Majlis ini kami adakan sederhana sahaja, tetapi, saya nak majlis akad nikah itu akan ada pelamin. Jadi, dapatlah bergambar bersama keluarga.

Watie adalah anak dara dan ini perkahwinan pertamanya. Jadi, saya nak ini menjadi satu kenangan indah buat dia juga. Kami nak raikan semua orang terutamanya keluarga.

Shuib berkata demikian ketika sidang media Walimatulurus Shuib & Watie yang diadakan di Astro, Bukit Jalil, pada Rabu.

Tajaan cecah jutaan

Dalam pada itu, pemilik nama Shahmira Muhamad bersyukur apabila hari bahagia mereka mendapat tajaan hampir 2 juta termasuk perhiasan barang kemas.

Untuk penajaan, ia membabitkan majlis khatam Al-Quran, berinai sehinggalah akad nikah. Nilainya mencecah lebih RM1 juta termasuklah barangan kemas.

Tetapi, bukanlah semua kos ditaja sebab saya ada keluarkan kos sendiri juga.

Majlis itu akan berlangsung di Putra Glass House, Putra Height dan akan terhad kepada 600 tetamu. Majlis ini juga akan ditayangkan dalam siri mini terbaharu yang akan merakamkan detik manis serta perjalanan cinta Shuib dan Watie, Walimatulurus Shuib dan Watie yang akan ditayang bermula 24 Jun, 9 malam di Astro Ria.

Terdahulu, Shuib dan Watie mengikat tali pertunangan pada 6 Mei lalu dalam sebuah majlis tertutup.

Sekadar info, Shuib berkahwin dengan penyanyi, Allahyarham Siti Sarah Raisuddin pada 2011. Hasil perkongsian hidup, mereka dikurniakan empat cahaya mata iaitu Uwais Alqarni, 11, Dzahira Talita Zahra, 9, Ariq Matin, 6, dan Ayash Affan, 2.

Namun, Allahyarham Siti Sarah meninggal dunia pada 9 Ogos 2021 akibat jangkitan Covid-19.

SKIP THIS AD ×