berita

‘Cepatlah! Anak Aku Dah Bosan Tu’ – Ini Respon Mencuit Hati Bila Youtube Tiba-Tiba Down

October 17th, 2018 | by Shafika
Isu & Kontroversi

Pagi tadi, dunia dikejutkan dengan berita laman penstriman video popular, Youtube mengalami gangguan. Laman web itu tidak boleh diakses lebih dari setengah jam dan laman sosial mula dibanjiri dengan pengguna yang mengadu mengenai gangguan tersebut. Namun ianya sudah kembali pulih seperti biasa.

Terima kasih dan memohon maaf


Menerusi Twitter milik syarikkat tersebut mereka mengucapkan terima kasih kepada mereka yang mengadu mengenai masalah tersebut dan meminta maaf.

Terima kasih atas laporan anda tentang isu akses YouTube, YouTube TV dan YouTube Music. Kami sedang berusaha menyelesaikan masalah ini dan akan memberitahu anda jika ianya sudah selesai. Kami memohon maaf atas sebarang kesulitan yang mungkin timbul dan akan memaklumkan anda dari masa ke semasa.

Reaksi netizen seluruh dunia

Tak pernah lagi mengalami gangguan Youtube selama 30minute lebih?

 

KEJAP GANGGUAN YOUTUBE AKAN TERUS BERLAKU UNTUK SEPANJANG HARI ESOK?

#YouTubeDOWN

Ini akan menjadi sesuatu yang menakutkan, semoga berjaya dalam permainan Hunger Game. Semoga keajaiban tetap bersama anda.

 

#Youtubedown Saya sebenarnya tidak mengetahui betapa ketagihnya saya terhadap Youtube sehinggalah gangguan berlaku. BAIKINYA

 

Mereka sedang memikir wayar mana satu yang harus diperbaiki. #YouTubeDOWN

 

Saya rasa youtube sengaja lakukan hal tersebut supaya kita tidak memasukinya sebelum mereka menaikkan semula laman itu #YouTubeDOWN

 

Bayangkan semua Youtuber fikir “oh tidak, Saya kena dapatkan pekerjaan sebenar” selepas gangguan tersebut berlaku.

#YouTubeDOWN

Cepatlah! Anak aku dah bosan tu..

Ianya bukan telefon saya. Kiamat dah nak jadi

Barulah saya sedar yang saya ketagih dengan youtube, saya baru ingat nak bgi tahu kawan saya tapi… youtube je lah satu-satunya kawan saya.

Saya uninstall Firefox, install semula, kosongkan cookies, kosongkan cache, hidupkan semula wifi, kemaskini Windows.. hanya mengetahui semuanya salah YouTube. Tolonglah.

Saya duduk selama 5 minit fikir adakah internet saya bermasalah? Saya risau adakah kiamat akan berlaku

 

Sumber: News18, Team YouTube, #YouTubeDOWN, YouTube

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×