berita

Nombor Tersebar, Aidil Zafuan Buat Laporan Polis Keatas Rita Rudaini?

May 21st, 2015 | by Ai | 35 comments
1.3K
reads
Isu & Kontroversi

aidil

Panas! Ingat tak pagi tadi kami ada melaporkan bahawa Rita Rudaini diganggu oleh seseorang. Lantas, kami dapat tahu nombor tersebut merupakan kepunya isteri kepada Aidil Zafuan, Zarema Zainal.

Atikel Berkaitan: [PANAS] Ini Bukti Isteri Aidil Zafuan Ganggu Rita Rudaini Tengah Malam?

Fuh! Nampaknya isu ini menjadi semakin panas apabila #TeamRita dan #TeamZarema mula melontarkan hujah masing-masing di IG Rita. Ada yang menyokong dan ada juga yang membangkang. Hmm, macam mana ni?

Aidil Buat Laporan Polis Keatas Rita Rudaini?

Screen Shot 2015-05-21 at 3.44.02 PM

Kurang dari sejam tadi, Aidil telah memuat naik sekeping foto yang menunjukkan dia baru saja selesai membuat laporan polis.

Siap letak kapsyen ‘wait and see’ lagi. Report mengenai Rita ke? Hmm, kami pun tak pasti. Apa yang penting, laporan ini seakan-akan ada kene mengena dengan isu yang tengah meletops sekarang ni.

Zaquan Backup Abang

emma-1

Ini barulah dikatakan #bloodbrother. Abang dalam kesusahan, adik pasti ada untuk meredakan hati yang sedang membara. Tak gitu?

Jangan Jadi Batu Api – Ayu Raudhah

emma-2

menerusi laman Instagram Ayu Raudhah pula, ada peminat yang meminta Ayu menyampaikan nasihat kepada Zarema.

Namun, akhirnya Ayu menasihatkan supaya mereka tidak menjadi batu api. Fuh!

Kami disini mendoakan semuanya baik-baik sahaja. Rasanya benda boleh settle kot. Betul tak?

35 Comments

  1. yeke says:

    smpei ble la kes dorang nk slesai.. X abes2.. Bsok trun ke ank pulak…isk2..

  2. ash says:

    Kes artis malaysia yg meloyakan

  3. Bro says:

    Bermatian2 bekap bini yang mental,tapi sape lg yg nak bekap kalau bukan ko kan.

  4. Rita perempuan meroyan says:

    Habislaaa mutaah dpt 3k jer haha padan muka ko rita

  5. abg berani says:

    semalam abg layan video momoka nishina lagi… apa nak buat terpaksa layan… sejuk sgt semalam …semalam hujan sampai kepagi… sejuk2 ni burung abg memang akan tegang.. itu yg terpaksa layan video momoka nihina jugak tu… kalau tak susah nak tido burung asyik tegang je…

  6. rita janda gersang says:

    Apsai janda meroyan x angkat call? Tu pon nk meroyan kt ig, pastu kata org sana kacau hidup dia

    • mimi says:

      dah angkat sebelum ni tapi kenapa si zaremah mental tu diam membisu seribu bahasa?
      ker aidil yang call guna telefon zaremah?
      rindu kahh?

  7. ybother says:

    Dahla zarema,ayu dgn mamat 2 orang tu. Bosanla korg ni. Gado mcm bdk tadika. Rita pertahankan maruah die yg aidil pijak tu. Yg zarema dgn ayu n sorang lgi msuk cmpr knpe. Korg xde kaitan pun dgn rita. Xpyhla tbe2 nk kate tu abamg kaula apela. Dlu time fmly korg hina n dajalkan rita korg kt mne? Dalam lombong? Makin bodoh. Nama je ada anak tpi bodoh tu kat mane nth msk cmpur je. Ckp rita meroyan kau sedae x yg korg pun meroyan. Bodoh bahlul. Kecik2 xnak mampus. Dah besar menyusahkan orang! Tunggula anak lerempuan korang besar nanti. Jadi mcm kes rita baru ada akal.

    • cau! BYE.. says:

      MESTI SI RITAS TU TERKENCING-KENCING DLM SLUAR SKG NI. SAMAN JE UNTUK PENGAJARAN HOKAY!

      (ORG DUNGU AJARKAN MCM NI JE)

  8. nana says:

    Betul la ckp RR..simpan bengap dlm poket bole x…Dah wife ko ggu RR, ko nak bt report polis plak, dh memang sah la tu no. Zarema.so satu Malaysia dh tahu dia asyik ganggu RR, bukan sekali dua, tp banyak kali.Blah la ko Aidil, dulu masa nk, sanggup nikah kat siam, pastu bila dh xnk, buang cam tu jea..Zaquan ngn Ayu pon sama bengap, dulu sibuk angkut kain baju Aidil, skrg ni nk masuk campur jugak ke..come on la, jaga rumah tangga korang sndri, dulu pon kecoh satu malaysia masa zaquan berwhatsup ngn pempuan lain, x malu ke..ingatla, skrg ni RR yg kena tinggal oleh Aidil dan susah payah besarkan 2 org anak tu..semoga Rita tabah dan banyak berdoa.Kalau diorg ni melampau sangat, pergi minta advice lawyer..

    • nak cuit sikit says:

      tangkap je si Zarema ni sbb menganggu privacy RR and anak anak…dah lah jadi perosak rumahtangga orang bila dah kebas suami orang janda pulak yang nak di aniaya…atau yang called rita ni si adil sbb rindu kat janda dia yang anggun cantik tegas berpendirian smart dan bertanggung jawab…haaaaaaaaaaaa

  9. mimi says:

    ajar bini ko tu bebetul..
    jangan nak mental sangat..kang masuk tampoii jadinyerr…
    ko tu pun jangan jadi laki dayus sangat..
    ker ni zaremah paksa ko suruh buat report?
    kekonon ko caring pasal dia lar kan…puiiiii…

  10. Markisa says:

    FIGHT…FIGHT..FIGHT..!!!

  11. pemerhati says:

    Dalam IG, rita just publish no yg sah2 tertulis unknown..if betul aidil buat police report pasal tu…sah2 la dia mengaku yg no tu bini dia punya…jika ya, amat bodoh di situ…sah2 la rita tak salah.
    didiklah bini utk terima yg awak ti DUDA anak 2… yg ada tanggungjawab.yg WAJIB beri nafkah pada anak2 .. nafkah yg secukupnya bukan tak cukup dan harap rita top up

    Aidil…if u kedekut dgn zuriat u sendiri…mmg banyak mana pun rezeki u…tak akan berkat…tak akan cukup…percayalah. hukum Allah itu pasti…don’t think that u are smart sebab menidakkan hak anak2… jika bukan sekarang, masa akan datang u pasti akan kena akibatnya…redhalah Aidil..berkongsi rezeki dgn anak2 kami yg berdua itu.

    • jasnita says:

      awk.. mmg rita x ltk nama sipemanggil too tp yg slpnya rita no too dibaginya penuh.. sptutnya rita kena ttp no too skt.. bg setenagh shj.. bl dia bg no to penuh, org blh cari siapa sipemilik no to…

      • cikfai says:

        padan muke..sape soh kacau dia..dah tau rita jenis yang mcmane kn…lantang bersuara….hamik la bahagian….hahaha….so, aidil kn kayo…g lah tukar nombor lain…

  12. pemerhati says:

    Kepada ayu raudhah

    Jgn terlampau masuk campur hal rita dan aidil
    ….hidup ni umpama roda… jika seseorg benar2 ikhlas…tak perlu menunjuk2 dan over…general public are not stupid and bimbo…you pun ada 2 anak lelaki …

  13. baby says:

    Darah kembar yg tersangat bodoh!! Dpt pula bini yg bangang!! Sesuai sgt2!!!

  14. LOL says:

    OH INSTAGRAM! @ OH FACEBOOK! KEMBALI LAGI, DENGAN BERITA2/TAJUK2 TERGEMPAR MELETOP BERDASARAKN KOMEN2 NETIZEN DI MEDIA SOSIAL!! MODAL TERBAIK BLOG2 HIBURAN UNTUK MENULIS ARTIKEL. SYABAS!!

  15. dina says:

    Rasanye ni lah kembar paling dungu kat Malaysia ni.
    Kahwin pulak dengan pompuan2 paling bimbo.
    Sesuaiiiiii..
    Leave Rita alone lah…..dungu no 1 please take responsibility on ur kids n bayar nafkah kat ex wife u tu.
    habis citer….semak jer….

  16. Rita Bureet says:

    Rita ni tak habis–habis guna ex dia untuk naikkan nama dia yg dah sendu… Ntah-ntah Sarema tu call sebab nak sampaikan seuatu yg penting… Dia pun terus simpan nombor orang tu pastu pegi meroyan tunjuk dekat IG cakap orng tu stalk dia..

    • lalala says:

      Bak kata Rita..bodoh bengap tu simpan sikit dlm poket..org kalau dh nak sampaikan sesuatu yg penting, org tak jwb, kn boleh msg je trus.. tak pyh pun nak myemak kat call log tuu.. lgpun apa lh yg penting sgt die nak sampaikan k Rita.. f aidil tu kencing mlm pun, tak boleh ker die tukar pampez laky die tu sndiri? wakakakak

  17. Toooott says:

    Kenapa la kejam sgt jantan ni? Apa la slh nya bg je nafkah anak + apa2 tuntutan RR . Then move on… Pelik aku la. Apa2 jd pun smer salah jantan ni jugak. Tak ada tanggungjwp.. Reason … Pasal betina tu anak org kaya. Kalau RR ni anak org kaya.. Rasa nya tak berani dia buat gitu..mand mak bapak jantan ni mesti cium bontot menantu.. Xkisahlah kawin kat lombok skli pon.

  18. saya poyo says:

    zaman skrg rmai duk buat laporan polis yg mengarut jer….lebih2 lagi artis…

  19. Nina says:

    Tiba2 sebak pulak rasa.Aidil,tak ada langsung ke jasa Rita pada engkau?Melahirkan dua anak kau sebelum ni & sekarang menjaga harta2 kau ni.Ini ke balasan yang kau bagi pd orang yang pernah bertarung nyawa lahirkan zuriat kau.Rita pun memang ada salah terlalu lantang tapi bersebab.
    Cuba kita fikir,ditinggalkan ketika mengandung & suami ada hubungan dengan perempuan lain (buktinya tengok insta zz 3 tahun lepas,rita & aidil masih suami isteri tp zz & aidil dah couple),keluarga suami masuk campur,ibu bapa mertua tak suka,nafkah tak diberi etc kalau perempuan lain pun meroyan kot.
    Be a gentleman la Aidil,berila hak Rita & anak2.That’s just a small token after all that you have done to her.

    • Saya^Ada^Note^3 says:

      Well said

    • Shasha says:

      Well said dear, sometimes I just dun understand how can he lives jolly well know how/what his boys are gg through..betul2 tkde perasaan sebagai seorang bapa..hhhhmmm

  20. izz says:

    alah..betina perampas ni mmg jahat la..pura2 btl..aku dh lama folo ig dia..klu korang x caya g la check pic 2 1/2 lps dia dh start gila kan laki org..x caya g tgk kt insta dia 160w yg lps..pic player ATM msk padang..pic pandangan dr jauh..player lain smua dia blurkan..jersi no 7 jer dia highlight…motip..come on la…dia bru kwin last year after aidil lafaz cerai kt rita..dorg brcerai x smpi sethun aidil dah kwin ngn betina ni..n bnyk pic lama yg mmg ada kaitan dgn aidil..dgn caption “AWWW WHAT A SURPRISE ! I RECEIVED A BEAUTIFUL BOUQUET OF ROSES FROM MY KINGGGGGGGGGGGGG” hahahahah…smua ni masa aidil masih ngn rita…so korang nilai la dh brapa lama dorg scandal n dia dok gila laki org…dasar perampas…pastu brpura2 baik ngn muka suci dia…jantan xde telur ni mana berani nk mrh si ZARIMAH ZAINAL tu..sbb takut ngn abg ZARIMAH yg ala gangster kt klang tu..berani dia buat apa2 kt ZARIMAH..hancus la karier bola dia…hahhaa…dia terpksa je tu..sbb tu nmpk sgt takut bini..
    eeeeeeeeeeeeeeeee…mmg aku geram la ngn dia ni

  21. Ummu Hadie says:

    Ya ALLAH Ya Robbi, menggeletar hambaMU membaca berita2 dan komen2 di dlm Oh Bulan ni. Sebak sedih teramat rasanya….

    Para ‘wartawan’ dlm Oh Bulan, tahniah buat kalian. Kalian berjaya menyebarkan ‘fitnah dan umpatan’, menyemarakkan api hasutan, hasad dengki, kemarahan dan kebencian, kata2 nista dan lucah dan menghancurkan ukhwah islamiyyah sesama manusia yang beragama Islam!

    Warga Oh Bulan, kita di penghujung fasa akhir zaman. Amati sekeliling anda, perhatikan peristiwa2 yg telah dan sedang berlaku di seluruh dunia sekarang ni. Tidakkah hati kalian rasa gerun dan gementar walau sebesar zarah, dgn kemarahan ALLAH melalui kejadian bencana alam?

    Insaflah wahai warga Oh bulan sekelian, kita makin dekat dengan kematian. Bersediakah kita mengadap pengadilan ALLAH sambil membawa dosa2 menggunung? Di saat itu nanti, adakah kita akan mampu sombong lagi seperti mana sombongnya kita sekarang ini???

    INSAF, INSAFKANLAH DIRI wahai semua…

  22. no-hal says:

    haiii cite nie da blh buat drama atau wayang da. anw ramai org kan complen asik2 amik adaptasi dari novel. so y not amik cite dorg lumayan tau. david teo mane?
    #dumb&dumber
    #?zaroma&az7?
    #ayurodahdunworrywegonagiveualeadroletoo
    #laiii3sepuluh3sepuluh3sepuluh
    #buy3getaz8freeee
    #chilljomgiholiday

  23. mungok says:

    Alah, report je pon.. bkn blh wtpe.. polis pn xleh wtpe, report sekadar bukti utk dakwa.. so bodoh laki bini.. tau sepak bola je..

  24. kiah says:

    Buat laporan sbb no. tersebar? Mcm x ley fikir ke mamat ni.. apahal no.tu nak call rita…

  25. SOMEBODY says:

    dia buat report sbg backup. permainan bodoh.