berita

[VIDEO] Akhirnya Kantoi! 6 Orang Bibik & 4 Tukang Kebun Curi, Larikan Lebih RM100 Ribu Duit Aliff Syukri

June 18th, 2017 | by Arini Saleh | 62 comments
243K
reads
27.8K
shares
Kini Trending

Baru minggu lepas kecoh mengenai pembantu rumah Dato’ Aliff Syukri yang kantoi mencuri barang peribadinya. Bukan main mengamuk lagi Dato’Aliff, namun beliau masih lagi memberi peluang dan tidak melaporkannya pada polis.

Artikel berkaitan : [VIDEO] Pembantu Rumah Saya Macam S*tan – Bibik Kantoi Mencuri, Dato’ Alif Syukri Naik Angin

Dan terbaru, Dato’ Aliff sekali lagi naik angin apabila bibik yang dianggap malaikat rupanya sebaliknya. 6 orang bibik dan tukang kebun bersubahat mencuri dan telah lari. Melampau!

Bibik yang dianggap malaikat rupanya..

Bibik yg dianggap malaikat rupaya sebaliknya. Bibik dan tukang kebun 4penjenayah sedang berlegar dimalaysia..sy harap anda berhati2..

Bibik mencuri dan lari

Maaf bibik kali ni sy tak akan cair dgn rayuan mereka.. yg seblum ni maid curi dan saya tak buat report ttp lari dan mencuri.. kali ni sy tekad hantar ke polis. bibik yg dianggap malaikat rupaya sebaliknya. 6org bibik dan tukang kebun 4penjenayah sedang berlegar dimalaysia..sy harap anda berhati2..

sumber : facebook Aliff Syukri Terlajak Laris

62 Comments

  1. Anti indon says:

    Knp la prcya sgt ngn indon ni??diorg ni pnipu bsar,pndai kelentong dan kki bodek.cmpak blik diorg ke indon,msuk tmpt org tau mncuri je

    • Bersangka baik says:

      Tak baik la awk ckp mcmtu.. org msia pun ramai kaki curi kelentong rogol semua.. manusia semua sama xkira bangsa dan negara. And its bulan puasa..

    • Jga lisan says:

      Amboiiii cantik sungguh ucapan tu… Awak kna ingat bkn sume org mcm tu… Just buka mata tgok sekeliling awak malaysian pon mcm mna..
      Bkn sume org ye… Baik2 kalau brckp. Silap ari bulan terkena kat awak baru tau langit tu tinggi ke r3ndah…

    • NovyaAl-Gani says:

      Anti indon?
      Tapi orang Indonesia gak ada yg bilang Anti Malay?
      Kalau mau bikin statement itu otak dipakai, lisan dijaga, jangan main lepas, yang kalian malaysia tu dah baik sangat?
      Banyakpun kes yg majikan siksa, rogol, bunuh maid, tak payah lah nak camtu, kembali ke pribadi masing masing. Ko pun bukan baik sangat. BERCERMIN.
      Kalau kau anti sangat dengan Indon Indon, suruh negara kau putus kan relasi, jijik baca komen ko tu, ko cekal radio radio yg putar lagu Indon.
      Suruh pemerintah ko usir Indon dari Malaysia, ko pun mesti tau juga budi bahasa.
      Tak semua orang Indon macam tu.

      • Ape Aje says:

        X semua…tpi kebanyakannya…

      • Faisal efendy says:

        Mantap…tu…

      • Ali almarssy says:

        Masyaallah…kasian si bibi. Jdi korban pembantu yang pintar.
        Semogaa Allah memberikan ganjaran buat aktor pencuri nya.. dan memberikan Hidayah buat yg lain. Semoga majikan di berikan rahmat oleh Allah SWT aminn

    • reza says:

      x semua menipu segelintir jer…
      sbb kan 1 semua kene
      jgn lah buruk kan semua org kite sendiri pun x tahu
      keburuk kan kite just ambik iktibar.. that it.

    • Izza says:

      Tak semua org endon cm tu, dlu pembantu sy semua endon…Alhamdulillah..xda.mslh….mereka jujur kerja sma sy….xsemua yg org indonesia ni cm nii

    • Faisal efendy says:

      Saudare…yg mencuri /yg buat salah je kcam boleh saudare? Jangan.libatkan suatu bangsa…. Mnusia punya karakter individu masing masing.. Ada yg jahat dan ada yg baik… Jadi tak kira lah apa itu bangsa nye..

    • Vallen says:

      Xsmua indon cam tu..
      Kat smua negara ada org baik n org jhat.
      Org indonesia pun ada yg baik ada jga yg jahat.
      Begitupun org malaysia…
      Hati hati bila cakap

    • Ash says:

      Tak payah lah kecam orang
      Tak semua orang sama perangai
      Bulan puasa ni taubat lah sikit

    • Adrianna says:

      Dasar bodoh!

    • Dewi says:

      Tak semua orang same,tanpa orang seberang pon tak ade bangunan di malaysia ni yg tinggi2 tau,orang malaysia pun tak lah semuanya baik

    • naniek choilifiah says:

      emae cibai….tak semua orang indon ini macam…..buki lo mau makan tai ya…? cakap baik2….malaysia orang tak ada curi me…? tak ade cermin kah lo rumah

  2. abg jambang says:

    pondan ni lagi

    • Rose says:

      Xbaik laa ckp orang macam tu.. Pondan dia pun xpela pandai sara family dah kaya. Bulan baik ni korang xpandai jaga mulut. Tanggung laa..

      • coolzice says:

        btul² ckp awk.. nie bkn pondan cuma lembut jr still lelaki sjati khwn ada anak n brkjya sbgai ushawan… lgj 1 org gaji nie klau xthn nk bt krja pn sbbkn mlut dato yg over jgn lah smpai nak mencuri hak org lain nak marah majikan pn berfkirlah.. majikan layan baik² dblas tahi kat majian….

    • Ape Aje says:

      Pondan punnn 3 anak…kaya raya lgi…ko hado ker???

  3. linda says:

    Dato baik sgt dgn dorang2 kot… tu yg they take advantage! bukti dah ada… dah takyah fikir byk2 lagi Dato… serah kan pada pihak berkuasa untuk amik tindakan…

    Kalau sekali dah mencuri… how nak simpan tis maid lagikan… dia mungkin akan buat lagi if given a chance.

    Rezeki Allah yg jamin… kenapa nak mencuri!! Astargfirullah… i pulak yg jadi hot tengok org man nie la!! Haprak betul!!

  4. Mariaelna says:

    Klu dato nk tau sifat org indon ni mmg suke bermuka2.. klu die slh mmg die akn cakap die xtau dan xbuat n dia slhkn org lain pdhal die y buat.. sy pn penat jge pekeje indon.. indon mmg xbleh dipercaya mcm gampang.. malaysia mmg suke rakyat indon mslhnye.. klu x xdelah suke bwk msk indon..

    • Max dzniel says:

      Apa yg sy rispect dato ni,dia dgr kecaman org luar.dia trima org kecaman org luar.dia xmemarah dah lpas kejadian hari tu.kesian dato penat2 berusaha,kumpul duit senang2 je pekerja songklap duit… klu mcm tu aku pun geram…

    • Ash says:

      Habis ni mlay boleh sangat di percayah ke?tak payah lah nak kecam 1 bangsa kot
      Manusia ni memang tak sempurnah senantiasa buat silap
      Bulan puasa ni memang banyak cobaan
      Tak kan tu pun tak mampu nak harungi
      Kalau dah kaya anggap je lah sedekah uhuhu tak payah nak kecam bangsa
      Tak semua orang sama

      • Apalah says:

        Kalau da mencuri tetap dikira mencuri, kenapa nak tibe2 jadi sedekah. Mungkin Dato da banyak pun sedekah dengan pencuri tu.

  5. Mariaelna says:

    Klu kne skali klu die mntk maaf pn jgn percaya siyes ckp..

  6. Dee says:

    Put them away.. CULPRIT

  7. Dean says:

    Sesungguhnya memaafkan itu lebih baik..setiap manusia x lari buat silap.. Allah Maha Menyanyangi kepada Hambanya yg bersikap pengampun.. Segala yg jadi ni mungkin ada hikmah disebaliknya Insyallah.. Nasihat saya, just ampunkanlah dia… Hantar dia balik ke negara dia..bagi dia peluang tuk sedar ats kesilapan dia.. Halalkan sahaja.. Sesungguhnya itu lebih baik.. Istighfar dan muhasabah dri lh dgn apa yg terjadi.. Mungkin Allah SWT ingin tunjukkn sesuatu kepada Dato.. Insyallah..

    • Ape Aje says:

      Mudah berkata2…cuba kena btg idung sendiri…mau meroyannnn…

    • budak detective says:

      ko x follow video dy?? bukan sekali dy curi..malah da berkali2..faham x..

    • Firdacarlina says:

      Alhamdulilah this is the best comment that i ever read here we all are not that perfect

  8. . says:

    Sjahat2 melayu,itulah sebaik2 indon.Tak guna tolong,nanti kau dipijaknya.

  9. tencentopinion says:

    lepas ni #dato’aliffsyukriterlajaklaris ambik jer rakyat malaysia yg ramai hidup susah, cari yg betul2 nak kerja… tapi rasanya kena labur lebihla sikit terutamanya gaji, elaun, kwsp, perubatan dan hal2 kebajikan… pekerja kat malaysia nim kos sara hidup lebih tinggi dari indonesia…

  10. Kihkih says:

    Aduh pening aku..sambong tido..zzzzzzz

  11. datinerin says:

    alahai dato..

    sape je x penah ada mslh dengan maids or pekerja indonesia? my family sampai 6 kali bertukar maid yang lari.. sume gara2 sebab x nak keje as maid, pengaruh kawan2, bf dsb.. siap ada yang berniat x baik buat keje jahat nak aniaya my family. but do i post and viral it on social media? no.. ko ingat ko sape dato? kim kardashian? beyonce? ko nak show off kekayaan ko, fine la.. rete ko kan? tp meroyan mcm pompuan kena tinggal laki ni pasal bibik, just menunjukkan tahap kematangan ko sbg seorang lelaki.. grow up la ckit.. sudah2 la nak publicise everything about ur life.. x kan la pasal bibik pun ko nak publisiti. anggapla dugaan ko di bulan ramadhan ini..

    *x yah la sesapa nak back up kalau x jadi kt diri sendiri bole la ckp.. I fhm sgt kemarahan dato. my maid pnah buat citer anak sakit kt indonesia, minta advance gaji rm3k. pdhal bru keje sebulan atas dasar kesian i bank in kan to her husband, alih2 lps dpt duit, maid tu blah lari mcm tu.

  12. Pamungkas says:

    Bukan smua indon pencuri kok. Dharapkan yg pencuri itu di tangkap dan di hukum seberat2 mungin. Mereka memalukan indonesia, mencemarkan nama malaysia di negeri orang..

  13. Ustaz fakri says:

    Ini semua pengajaran kepada dato supaya selelu peka dgan keadaan. Smoga dgn kjadian ini, dato akan lbh dekat dgan Allah. Ini smua cobaan dan dugaan duniawi..

  14. abg jambang says:

    pondan celaka ni tak habis2

    menyalak tak habis2 duit hilang duit hilang… 100 ribu katanya hilang

    duit semua simpan dlm beg je…

    bodo punya pondan

    duit banyak peti besi tak reti nak beli ka pondan bodo

    org bodo tetap akan bodo walaupun duit banyak

  15. abg jambang says:

    kalau betul la dia yg mencuri …bila kawan2 dia lain yg dah kena tangkap mencuri… kenapa la dia masih tetap kerja dengan datok…

    • Cuma org biasa says:

      Ya ni aku setuju sangat.. bukan nak bela yg salah.. tp bila alu tgk video tu dr awal smpai yg plg updated aku tak rasa bibik tua ni pencuri.. dan yg sorang lagi tu yg tertangkap tu juga aku x rasa bersalah.. yg hilang smpai ratus k tu.. lg lah aku x percaya.. sbb x ada org bodoh simpan duit sepah2kan dirumah kecuali org tu GILA.. ?? apa yang pasti dato cuma nak cari publisiti murahan jer.. tgk lah semua video2 dia tu semua nampak nak suruh org puji dia.. x kisah lah juga sebab tu duit dia.. dia kaya tp hidup ni dato jangan takbur.. tu baru sikit tuhan ambik tu.. ??? jangan kecam sya ..

  16. abg jambang says:

    celaka punya pondan …aku jumpa memang aku ludah kucing

  17. abg jambang says:

    aku memang boikot produk pondan ni

  18. abg jambang says:

    semoga ada perompak indon datang merompak rumah dia pulak lepas ni….

    hah? apa lagi tayang la lagi kekayaan tu kat semua orang

    pondan bodo

  19. Ayu Tamie says:

    Yg salah dihukum
    Yg benar jalanlah
    Tak baik saling berhujat demi kebaikan masing2 ..tengok dlm hati kita sendiri sudah betulkah ??
    Sudah suci kah ??
    Tak payah jelek2kan negri lain ..
    Bersihkan dulu hati kita ..baru tengok orang lain ..

  20. Irfan. says:

    Klu datok pengen live video dan cakap macam tu,datok harus pikir dulu pakek otak.baru aja kemaren datok buat video live.bilang kalau sibibik kerja ma datok dah hampir 2tahun.trus knp datok bilang di video yg skrng/ke2 klu sibibik baru kerja 4bulan….

  21. Elain lai says:

    Dato terlalu baik hati dan kesian mereka but end the end mereka lagi buat jahat…. tak apa la god will help u see true the all things…

  22. anon says:

    Tak bayar zakat ke aliff yg sering kecurian tu,. Satu lagi, jgn terlalu riak dgn kesenangan tu, tuhan marah, nanti ditariknya semua tu. Belajar bersyukur & jgn suka sngt tarik perhatian org dgn kekayaan kamu tu. Menyampah betul dgn mamat sekor ni..

  23. lia says:

    kesimpulan nye disni . manusia x lari dri ksilapan ye gais . xyh mnyalh kn orng indon 100% kite smue penah bt silap . biarlah tu antara orng indon tu dngn dato dan allah yg settle kn . mnipu la klau kite smue x penah mncuri . ?? mkn pelam rumah orng time kecik2 dlu penah kn ? hahahahha . HARAP PIHAK BRKUASA JALAN KAN TUGAS AGAR SEGERA MNCARI 4 ORNG PENJENAYAH TU . tkot rmai lagi mngse kt lua sne hmm . amin .. smoga allah makbul kn doa ank yatim piatu mcm aku ni . di dlam bulan ramdhan .. bulan yg mulia . dan baik ni .. smoga duit dato n datin dpt balik sgale krugian yg mereka penah ambil dri dato n datin ..

  24. Mychelle says:

    Honestly Dato… Di malaysia they know we need them. As for in Indo they need us so klu dah kena tangkap… Jgn kasi chance. Klu tak curi duit or harta kita laki kita dia curi… Memang dasar tak patut di untung..

    I dah kena so many times..

  25. Aqilah says:

    silap tuu… 3 bibik , sorang tukang kebun..

    “Tetapi bila mereka bertiga dan seorang lelaki, suami beliau sebagai tukang kebun pun turut berkerjasama untuk mencuri wang dan jam dan cincin saya bernilai RM100k saya tidak percaya”

  26. Kenji says:

    Saya Junjung tinggi tindakan Dato,Sy org Indonesia Tetapi sy Tengok Layanan Dato Kepada Org Sungguh Baik,Mana Yg Salah Tetap Salah Tetap Mendapatkan Hukuman,Dan ini bukan psal Kaum,Ras,Ataupun Bangsa,Saya Menghargai Semua Tindakan Seseorang,Cause Tengok Baik”Apabila Korang Macam Dato macam mana korang rasakan,Korang dah buat yg terbaik tapi korang pulak kene pijak,pastu Dato tetap Tak buat Tindakan Dan Maafkan semua kesalahan Diorang,Diorang Buat Kesalahan Lagi Fikirlah Di Bulan Yg Indah Ini.Semoga Korang Semua Diberi Hidayah Dalam Lindungan Allah SWT.

  27. Yudinanta.... says:

    Sy prihatin dan terenyuh melihat video dengan kenyataan terpahit yg telah terjadi….

    Sy mencoba menyelami apa yg sebenarnya telah terjadi, akan tetapi gelap dan rumit sekali nampaknya….

    Tapi setidaknya dengan melihat video itu sy menjadi tahu, klo majikan orang Malaysia tidak semuanya jahat…. Dan jika sy boleh berkata, bahwa tidak semua pekerja Indonesia jahat…

    #Salam Dari Indonesia untuk semua…