berita

5 Respons Paling Win Daripada Selebriti Bila Kena Body Shaming

August 19th, 2019 | by Farisha Hazira
Kini Trending

 

Pernah tak orang cakap “Kalau kau kurus, aku dah date kau dah”, “Badan macam papan, apapun takde, macam mana laki nak suka?”, “Kau ni gemuk sangatlah, bila nak kurus?” Sakit hati wei bila kena body shame macam ni!

Setiap ciptaan Tuhan tu dah cukup cantik dan indah. Kita ni siapa nak menghina fizikal orang. Korang jangan sedih kalau kena body shame. Meh Sis share dengan korang respon selebriti bila netizen body shame diaorang. Ada certain ayat korang boleh guna semula untuk tutup mulut-mulut puaka tu!

1. Kendall Jenner

Kendall Jenner pernah kena kutuk disebabkan kulit muka dia tak se-flawless yang disangka. Netizen mula perasan dekat gambar dia waktu di red carpet Golden Globes. Kecoh dekat semua media sosial, orang semua bercakap pasal dia.

Respons Kendall untuk diamkan semua senang je.

Never let that s**t stop you.

2. Kim Kardashian

Kim pernah dikutuk sebab berat badan dia naik semasa dia mengandung.

Respond Kim di Twitter:

Anyone who has had a baby knows how hard it is to lose weight…your body totally changes! Making fun of me pregnant and making fun of me trying to lose weight now, shame on you. I’m not perfect but I will never conform to your skinny standards sorry!

Betul sangat!

3. Demi Lovato

Baru-baru ni Demi dikecam bila ada orang post gambar dia di rehab yang semakin gain weight.

Demi dengan relaks menjawab soalan di interview Glamour

If somebody calls me fat, even in a vulnerable moment, I laugh to myself and think, I’m doing everything I can, so there’s nothing I can do about it.

4. Selena Gomez

Pernah sekali Selena dikecam ramai disebabkan parut dari transplant buah pinggang dia. Selena telah post caption di Instagram untuk balas kecaman haters dia.

The beauty myth: an obsession with physical perfection that traps [the] modern woman in an endless cycle of hopelessness, self consciousness, and self-hatred as she tries to fulfill society’s impossible definition of flawless beauty, I chose to take care of myself because I want to, not to prove anything to anyone. Wind in her sails.

5. Jennifer Lawrence

Jennifer berkongsi dalam interview Harper’s Bazaar UK, ada orang pernah suruh dia kuruskan badan dan respond Jennifer seriously win gila!

If anybody even tries to whisper the word ‘diet,’ I’m like, ‘You can go f**k yourself.

Kalau siapa-siapa try suruh korang kurus, bolehlah korang bagi setepek macam ni kat diaorang. Gerenti diam lepastu!

Manusia ni ada je benda yang dia rasa tak betul dekat mata dia. Jangan biarkan diri korang kena body shame sebab tak elok untuk mental health. Biarlah apa orang nak kata yang penting korang sihat dan happy!

Apa pun korang jangan lupa untuk like dan follow Facebook Kini Trendy By Ohbulan dan Instagram @kinitrendy untuk mengikuti perkembangan terkini tentang makeup, fashion dan lifestyle wanita!