berita

Ahmad Dhani Disaran Kahwini Balu Nahas Korban

September 11th, 2013 | by Ai
Hollywood

Ahmad-Dhani1

Sejak anak kepada Ahmad Dhani dan bekas isterinya, Maia terlibat dalam kemalangan ngeri pada hari Sabtu lepas, pelbagai perkara tidak enak diterima oleh penyanyi itu termasuklah kritikan dan tohmahan daripada orang ramai.

Artikel berkaitan:

Semalam, Dhani telah bersetuju untuk membiayai sebahagian daripada kos pelajaran anak-anak mangsa korban sebagai rasa tanggungjawab terhadap kecelakaan yang diakibatkan oleh anaknya.

Selain daripada itu, Dhani turut berbesar hati untuk menanggung keseluruhan kos perubatan mangsa-mangsa yang sedang dirawat.

Walaupun begitu, masih ada pihak yang tidak berpuas hati dan sanggup mencadangkan Dhani membuktikan rasa tanggungjawabnya dengan cara berbeza.

Farhat Abbas, peguam popular di Indonesia yang sering menyelesaikan kes selebriti negara itu menyarankan Dhani supaya berkahwin dengan balu-balu mangsa nahas kemalangan tersebut.

Screen Shot 2013-09-10 at 17.58.04

Screen Shot 2013-09-10 at 17.58.14

Screen Shot 2013-09-10 at 17.58.29

Meskipun idea itu agak pelik dan tidak masuk akal, Farhat tetap menganggap ianya adalah hukuman paling adil terhadap keluarga mangsa. Dalam masa yang sama, Farhat menegaskan supaya Dul tidak dibebaskan.

Screen Shot 2013-09-10 at 17.57.55

Untuk pengetahuan anda, Dul atau nama sebenarnya Abdul Qodir Jaelani mengalami kecederaan parah selepas kereta yang dipandunya gagal dikawal dan terbabas mengakibatkan enam orang terbunuh.

Dalam perkembangan terbaru, Dul kini sudah mula sedarkan diri selepas menjalani tiga pembedahan dan masih menjalani rawatan intensif di Rumah Sakit Pondok Indah (RSPI).

Sumber: Kapan Lagi

SKIP THIS AD ×