berita

Berlainan Agama Punca Dewi Sandra Nyaris ‘Bunuh Diri’ Lepas Cerai Dengan Mendiang Glenn Fredly

February 8th, 2021 | by Amirul Asraf
Kini Trending

Penyanyi, Dewi Sandra, akhirnya membuka mulut mengenai kegagalan rumah tangganya dengan mendiang Glenn Fredly, yang meninggal dunia pada tahun lalu.

Artikel berkaitan: Penyanyi Januari, Glenn Fredly Meninggal Dunia, Tinggalkan Zuriat Usia 40 Hari

Artikel berkaitan: ‘Ayahmu Sosok Yang Sangat Membanggakan’ – Menteri Indonesia Titip Pesan Untuk Anak Glenn Fredly

Artikel berkaitan: ‘Tuhan Selalu Jaga Kami’ – Mutia Ayu Luah Rasa Sayu Atas Pemergian Glenn Fredly

Menerusi laporan Kumparan, Dewi memberitahu bahawa perceraian yang berlaku ternyata memberi impak yang sangat besar buat kehidupannya.

Rasa sangat tak guna

Menurut Dewi, dia dan mendiang Glenn telah mendirikan rumah tangga pada tahun 2006 sebelum mengambil keputusan untuk bercerai pada tahun 2009. Tambahnya, dia mengaku telah gagal dalam kehidupan kerana perkahwinan bersama Glenn adalah kali kedua dalam hidupnya.

Selepas bercerai saya rasa sangat tak berguna. Saya rasa telah gagal macam sangat epic failure. Maksudnya, kalau gagal sekali perkahwinan mungkin sebab tak ada pengalaman. Tapi kalau gagal kali kedua, saya fikir saat itu semua orang mengatakan pasti yang salah itu berpunca daripada saya.

Dewi turut memberitahu umum bahawa salah satu punca utama mereka bedua bercerai adalah kerana tidak mampu mencari jalan yang terbaik mengenai perbezaan agama yang dianuti mereka berdua.

Bernikah berlainan agama

Kami bernikah berlainan agama dan saya Muslim. Selain sukar mencari persefahaman, kami juga tidak bertemu titik yang satu dalam soal agama.

Jadi waktu itu saya memandu laju dan sengaja untuk kemalangan. Macam dalam filem. Masa memandu dengar lagu sedih sambil mulut saya kata aku mahu mati sahaja.

Oleh kerana kecewa dengan apa yang berlaku, Dewi nyaris membunuh diri. Dia sengaja memandu dalam keadaan laju agar terlibat dalam kemalangan yang boleh menyebabkannya maut. Jelas Dewi, dia bersyukur kerana Tuhan masih memberi kesempatan untuknya terus hidup. Kini, dia bahagia bersama suami iaitu Agus Rahman. Manakala, mendiang Glenn telah meninggalkan isteri dan seorang anak.

Sumber: Kumparan

The following two tabs change content below.

Amirul Asraf

Senior Content Champion at Rev Media Group
I became a writer to come as close as possible to the heart of the world.

SKIP THIS AD ×