berita

‘Buat Masa Ini Saya Tiada Masa Melayan Orang Gila’ – TMJ

June 1st, 2021 | by Najmi Suhaimi
Kini Trending

Foto: Tunku Mahkota Johor

Menerusi perkongsian Instastory Tunku Mahkota Johor Tunku Ismail Sultan Ibrahim di laman Instagram, menjelaskan baginda tidak mempunyai masa untuk perkara remeh yang sama sekali tidak menjadi kepentingan buat dirinya.

‘Tiada masa melayan’

Foto: Tunku Mahkota Johor

Ujarnya lagi, baginda hanya mahu memfokuskan terhadap kebajikan rakyat yang lebih memerlukan bantuan daripada baginda merangkumi pelbagai aspek daripada membuang masa terhadap perkara-perkara yang tidak penting.

Buat masa ini saya tidak ada masa nak layan orang gila atau benda gila. Saya hanya mahu memberi tumpuan untuk membantu rakyat dalam setiap aspek dengan apa sahaja cara yang saya mampu.

Bagaimanapun, tidak dapat dipastikan pesanan tersebut ditujukan kepada siapa. Pada masa yang sama, baginda menjelaskan kehidupannya bertambah baik selepas mengurangkan penggunaan media sosial. Tidak berakhir di situ, baginda turut memberi peringatan kepada netizen supaya menggunakan media sosial secara bersederhana dan memanfaatkan masa dengan sebaik mungkin.

Lebih baik hidup di dunia yang sebenar lakukan perkara yang positif di samping individu yang tersayang yang akan memberi manfaat kepada diri sendiri dan individu lain. Percaya dengan sebaik-baik Pencipta, Allah. Selamat malam.

Pesanan TMJ

Sumber: Tunku Mahkota Johor

SKIP THIS AD ×