berita

Gara-Gara Nak ‘Selfie’, Lelaki Kacak Maut Terjatuh Dari Gunung Setinggi 700 Kaki

January 31st, 2022 | by Zulaikha
Kini Trending

Foto: Daily Mail

Malang nasib yang menimpa seorang lelaki apabila dia dilaporkan terjatuh dari ketinggian 700 kaki selepas dipercayai tergelincir ketika sedang selfie di Puncak Flatiron, sebuah kawasan pergunungan di Arizona di Taman Negara Lost Dutchman.

Artikel Berkaitan: Gadis Cantik Maut Tercekik Muntah Sendiri Ketika Main ‘Fun Fair’

Tergelincir ketika sedang selfie

Foto: Daily Mail

Menerusi laporan Daily Mail, mangsa berusia 21 tahun sedang berkhemah bersama rakan-rakanya ketika insiden itu berlaku. Difahamkan, pihak polis menerima laporan berhubung kejadian tersebut daripada salah seorang rakan mangsa pada jam 12.45 tengah malam pada Isnin yang lalu.

Ujar Jurucakap Pejabat Sherif Daerah Pinal, Sarjan Doug Peoble mangsa dipercayai ingin menangkap gambar seorang diri dari puncak berkenaan dan foto tersebut berlatarbelakangkan pemandangan bandar. Bagaimanapun, mangsa dipercayai tergelincir sebelum terjatuh ke bawah.

Mangsa telah berjaya ditemui

Foto: Daily Mail

Mengulas lebih lanjut, Bahagian Keselamatan Awam Arizona telah menghantar sebuah helikopter bagi misi pencarian sebelum mayat mangsa dijumpai di sebuah denai 700 kaki dari tempatanya jatuh.

Apa yang saya boleh katakan, kami tidak menemui sebarang tanda penganiayaan semasa penyiasatan dilakukan. Tiada kesan dadah atau seumpamanya. Ia hanya satu kemalangan tragis.

Sumber: Daily Mail

SKIP THIS AD ×