berita

‘Hati Saya Berada Di Malaysia’ – Tolak Tawaran Oxford, Keputusan Syed Saddiq Dipersoal Netizen?

October 2nd, 2017 | by Shafika
Kini Trending

Pendebat Syed Saddiq Syed Abdul Rahman sememangnya terkenal dengan kelantangannya yang berani bersuara sebagai rakyat Malaysia. Paling mengagumkan apabila Syed berjaya diterima masuk ke Universiti terbaik dunia, Oxford dalam bidang Masters in Public Policy.

Terbaru, Syed Saddiq membuat keputusan rasmi dengan menolak tawaran itu. Namun, keputusan itu dipertikaikan netizen yang menganggap Saddiq rugi. Ada juga yang menyokong serta memuji tindakannya itu.

Semoga Allah permudahkan

Menerusi laman twitter milik Syed Saddiq, dia keliru untuk memilik Oxford atau meneruskan perjuangan. Sadiq telah membuat sesi Live di facebook untuk memberitahu keputusannya dalam hal ini.

Hati saya di Malaysia

Tujuan utama PC ini adalah kerana isu peribadi mengenai keputusan saya ke Universiti Oxford.

Hati saya akan tetap berada di Malaysia. Ia bukan keputusan yang mudah tetapi saya kena memilih. Saya buat ketetapan untuk mengetepikan seketika tawaran Oxford dan fokus kepada perjuangan ini.

Menerusi sesi Facebook Live pada hari ini, Saddiq telah membuat keputusan menolak tawaran belajar di Oxford dipercayai demi meneruskan perjuangannya bersama sebuah parti politik di Malaysia. Tambah Saddiq, dia juga melahirkan rasa risau jika tidak dapat fokus belajar.

Respon netizen

Korang rasa keputusan yang dilakukan oleh Saddiq ini betul atau tidak?

Sumber : Malaysiakini , Syed Saddiq

The following two tabs change content below.

Shafika

Content Champion at Rev Asia Berhad
I'm not fat, I'm just easy to see

SKIP THIS AD ×