berita

Impian Alina Hassan Nak Tunai Umrah Iktikaf Ramadan Selama 50 Hari Termakbul

March 1st, 2024 | by Amirul Asraf
Kini Trending

Penyanyi Alina Hassan meluahkan rasa syukur kerana dapat menyertai program Umrah Iktikaf Ramadan selama 50 hari dengan kos RM13,990.

Artikel Berkaitan: [VIDEO] Norren Iman Tak Putus Doa Minta Nak Tunai Umrah Dengan Suami – ‘Tak Satu Bilik Takpa, Asalkan Ada Sekali’

Air mata mengalir laju

Menerusi laporan Harian Metro, Alina berkata dia sudah berada di Madinah dan perasaannya amat terharu kerana sekali lagi berpeluang menjejakkan kaki ke sana.

Saya rasa sangat bersyukur dapat datang lagi ke Tanah Suci. Tadi, bila sampai ke Madinah dan tengok Masjid Nabawi, air mata saya mengalir laju. Ya Allah, Alhamdulilla saya dijemput lagi untuk datang ke sini.

Untuk ke sini, saya keluarkan kos pembayaran kira-kira RM8,000 daripada kewangan sendiri, manakala selebihnya (bayaran) itu ada beberapa ‘hamba Allah’ yang sudi menaja. Saya bersama rombongan seramai 66 jemaah dan dua mutawif serta lima petugas.

Ramai betul orang di Madinah. Masing-masing mahu beribadat sempena Ramadan nanti. Saya hanya akan balik ke Malaysia pada hari raya kelapan.

Terdahulu, Alina memohon jasa baik mana-mana pihak untuk menginfaq kos perbelanjaannya sepanjang berada di Makkah dan Madinah bagi mengerjakan umrah sepanjang Ramadan.

Dia juga tidak memaksa sesiapa pun untuk menaja, namun sekiranya ada mana-mana individu atau pihak sudi membantu menunaikan hasratnya itu, dia sangat mengalu-alukannya.

Sumber: Harian Metro

The following two tabs change content below.

Amirul Asraf

Senior Content Champion at Rev Media Group
I became a writer to come as close as possible to the heart of the world.

SKIP THIS AD ×