berita

Ini Sebab Kenapa Admin Minat Sangat Tengok MotoGP. Layan Weh!

October 31st, 2017 | by Noraniza
Shout Out!

Siapa yang pergi Malaysian Motorcycle Grand Prix (MotoGP) minggu lepas? Korang tahu kan, MotoGP 2017 ni merupakan perlumbaan tahunan yang dianjurkan di Litar Antarabang Sepang (SIC). Oh ya, kalau korang nak tahu sukan MotoGP ni antara sukan yang bertaraf international tau!

Perlumbaan motosikal berkuasa tinggi yang sememangnya POWER!

Admin berkesempatan menyaksikan rider Malaysia iaitu Hafizh Syahrin dalam perlumbaan Moto2 Malaysia. Untuk pengetahuan korang, Hafizh Syahrin ni rider dari team PETRONAS. Admin nak ucapkan tahniah dekat Hafizh kerana berjaya menduduki podium 6 dalam kejuaraan Moto2 Malaysia, hebat tu! Mungkin tahun depan dapat naik podium top 3? Amin!

Betullah orang cakap, kalau tengok MotoGP secara live ni memang lagi puas dan lagi feel dari tengok depan TV dekat rumah. Yelah dengan bunyi bingit moto-moto berkuasa tinggi serta kepantasan mereka dalam berlumba, fuh layan habis!

Apa yang membuatkan rider dari PETRONAS ni makin hebat?

Haa… Kalau korang nak tahu Hafizh Syahrin merupakan salah seorang rider yang ditaja khas oleh PETRONAS. Segala sokongan yang diberikan oleh PETRONAS kepada Hafizh sejak kecil telah membuahkan hasil sehingga beliau berjaya membawa dirinya untuk menjadi racer Moto 2 Malaysia. Tahniah Hafizh!

Motosikal Uncle Chin pun hebat? Eh, siapa Uncle Chin ni ek?

Ha, kalau korang nak tahu Uncle Chin telah berjaya membawa motosikalnya setiap hari sepanjang 100km iaitu dari Kulim ke Selama untuk menjual aiskrim. Jauh jugak tu! Jadi ini rupanya rahsia untuk menjaga maintenance motosikal iaitu dengan menggunakan minyak pelincir khas dari PETRONAS!

Kalau korang nak prestasi moto korang sehebat motosikal Hafizh Syahrin dan Uncle Chin, jom sertai peraduan PENGEJAR IMPIAN di www.mymesra.com.my/pengejarimpian, boleh menang Petrol dan Minyak Pelincir PETRONAS Sprinta dengan Ultraflex dan PETRONAS Primax selama Setahun ok. Untungnya!! #pengejarimpian #PETRONAS

The following two tabs change content below.

Noraniza

Head Of Sponsored Content, Malay Division at Rev Asia Berhad
People will hate you, rate you, shake you and break you. But how strong you stand is what makes you! :)

Latest posts by Noraniza (see all)

Most Read Today