berita

Iqram Dinzly Respon Isu Menunjuk Dalam Solat

July 11th, 2013 | by Ai
Isu & Kontroversi

iqram

Jika sebelum ini foto pelakon genit, Nora Danish yang sedang melakukan solat sunat tarawih dan berhijab di bulan Ramadhan telah disalah ertikan oleh peminat, nampaknya perkara yang sama turut dirasakan oleh pelakon dan pengacara terkenal, Iqram Dinzly.

Artikel Berkaitan :

Menurut pelakon lelaki ini, tidak salah untuk dia berkongsi foto-foto tersebut menerusi laman Instagramnya, bahkan Iqram turut menasihati para peminat untuk sering bersangka baik dalam setiap amalan soleh yang dilakukan olehnya.

Rasanya tak ada hukum mengatakan haram untuk bergambar sebagai perkongsian bersama. Atleast orang-orang bukan Islam pun dapat melihatnya bertapa indahnya pergerakkan dalam solat orang Islam. Yang menjadikan isunya di sini kepada mereka yang memikirkan isu itu. Sedangkan berprasangka baik lebih baik daripada berfikir bukan-bukan. #wallahhualam.

Daripada mengeposkan perkara-perkara yang #lagho ;)

Iqram Dinzly  3

Foto solat yang dimuat naik oleh Iqram di laman Instagram

Dalam pada itu, pelakon lelaki ini turut menyatakan bahawa, bukan dirinya tidak boleh menerima teguran, akan tetapi biarlah sesuatu perkara itu disampaikan dengan lebih baik dan mensihati para peminat untuk berfikir dahulu sebelum mengeluarkan sebarang tanggapan negatif.

Saya ok je. Kadang-kadang saya tengok balik siapa yang komen bagaikan ustazah, tapi dia sendiri pun ada keaiban yang ditonjolkan. Bukan nak kata saya baik, saya pun manusia. Tapi InsyaAllah saya sebaik mungkin jaga selagi boleh. Bukan tak boleh terima teguran. Think before u said. Much much much more appreciated it. Tq.

Bagi OHBULAN! betul juga apa yang dikatakan oleh Iqram, tidak salah untuk berkongsi foto-foto seperti itu asalkan niat yang ingin disampaikan adalah baik dan bukannya untuk bermegah-megah. Apa pun diharapkan semoga Iqram berjaya melakukan solat sunat tarawih ini hingga malam terakhir Ramadhan.

Berikut diselitkan juga beberapa foto menarik Iqram Dinzly sepanjang bulan Ramadhan yang mulia ini :

Kredit Foto : Instagram Iqram Dinzly

SKIP THIS AD ×