berita

‘Jika Hari Ini Hari Terakhir…’ – Jawapan Aliff Aziz Ketika Ditemu Bual Ebit Lew Undang Sebak

July 12th, 2019 | by Amat Larbsib
Kini Trending

Umum sedia maklum, kehidupan pelakon Aliff Aziz kini agak sedikit sunyi selepas membuat keputusan untuk bercerai dengan isterinya, Bella Astillah. Pastinya dia mengalami detik yang sukar dan merindu anak tunggal kesayangan, Ayden Adrean.

Terbaru, penceramah bebas, Ustaz Ebit Lew berkesempatan pergi ke Singapura dan meluangkan masa bersama pelakon lelaki ini. Sesi temu bual dalam video ini mencuri perhatian netizen. Rata-rata bersimpati dan sebak akan nasib yang menimpa Aliff Aziz.

Perbaiki diri Allah sayang

View this post on Instagram

Sebak tadi. Semalam dari Tapah Ipoh terus ke Singapore malam ni ceramah di Masjid Politeknik Pasir Gudang. Terus dapat mesej team #doorToDoorEbitlew untuk ziarah dakwah perkongsian dengan Aliff Aziz. Terus ke rumahnya. Niat kerana Allah sahaja. Berdoa supaya Allah terima jadi asbab kebaikan dan hidayah. Panjang lebar kami berbual tadi. Saya tanya jika hari ini hari terakhir. Tiada esok. Tiada lusa. Apa nak cakap pada yang disayangi dan anak yang sangat cute. Beliau terus menangis teresak-esak. Menahan sebak. Saya jadi sebak. . Syukur dengar beliau kini sangat jaga solat. Mula hafal Al-Quran. Neneknya dan atuknya orang sangat baik. Begitu juga mak ayahnya baik semuanya. Tadi banyak soalan agama darinya. Setiap manusia diuji Allah. Setelah ujian adakah kita semakin dekat dengan Allah? Saya doakan Aliff Aziz istiqamah yer kerana Allah dan persiapan akhirat. Beliau diuji. Saya dan kita semua juga diuji Allah..-ebitlew #doortodoorebitlew #astroAosis . Boleh tengok full video dakwah dan perbualan di youtube ebitlew. Klik link di bio #subscribeYouTubeEbitLew #fullvideo www.keluargasunnah.com #jomDaftarkeluargasunnah #tourNegeriOktober2019 #ebitlew #ustazebitlew

A post shared by Ebit Lew (@ebitlew) on

Berdasarkan kapsyen yang diceritakan Ustaz Ebit Lew, dia berkesempatan pergi ke Singapura untuk bertemu sendiri dengan Aliff Aziz. Apa yang menarik perhatian ialah soalan yang ditanya ustaz “Jika hari ini adalah hari terakhir, apa nak cakap pada yang disayangi dan anak?” Tiada sepatah jawapan yang mampu diungkai ketika itu dan hanya air mata sahaja yang mengalir.

Luahan air mata Aliff Aziz

Menurut perkongsian dari Ebit Lew lagi, kini pelakon itu menjaga solatnya dan mula menghafal Al-Quran. Layanan baik dari keluarga Aliff Aziz saat penceramah bebas ini jejak kaki ke sana.

Ustaz sendiri datang ke rumah

Semua yang berlaku ada sebab

Sumber: Ebit Lew