berita

‘Kalau Awak Kurus, Saya Mengandungkan Awak Balik’ – Fizz Fairuz Suka Almy Nampak Berisi

February 2nd, 2023 | by Shira
Kini Trending

Pelakon, Datuk Fizz Fairuz menerima keadaan fizikal isterinya, Datin Almy Nadia yang dilihat semakin berisi berbanding sebelum memiliki cahaya mata.

Artikel Berkaitan: Netizen Terkejut Lihat Perubahan Fizikal Almy Nadia – ‘Normal La Tu Dah Anak Empat’

Artikel Berkaitan: Anak Tak Mahu Makan, Almy Nadia Bengang Dakwa Cikgu Suruh Kurus

‘Saya suka dia begitu’

Tak dinafikan, ramai yang memberi saranan supaya ibu kepada empat anak ini menurunkan berat badan namun Fizz memberitahu dia akan terus menyayangi dan mencintai Almy malah dia tidak kisah dengan perubahan fizikal isterinya.

Kadang-kadang isteri tanya sama ada saya sayangkan dia atau tidak kerana bentuk badannya yang gemuk. Saya cakap biarlah. Kalau awak kurus, saya mengandungkan awak balik. Sebab saya menerima dirinya yang sekarang. Saya tidak kisah kerana saya suka dia begitu (gemuk).

Pelakon berusia 44 tahun itu juga meluahkan rasa syukur kerana dikurniakan seorang isteri yang sempurna dimatanya kerana mampu dan pandai menguruskan anak-anak dan rumah tangga.

Saya pernah suruh dia kuruskan badan. Saya beri galakan. Tapi cara yang bagaimana? Potong usus? Sementara nak tunggu sembuh lebih kurang dua minggu, anak-anak nanti bagaimana?

Saya nak ambil pembantu, dia tak mahu. Semua kerja nak buat sendiri. Saya tahu isteri penat buat kerja rumah, uruskan anak-anak ke sekolah. Tapi itu yang dia mahukan.

Untuk rekod, Fizz dan Almy berkahwin pada 26 April 2014 dan dikurniakan empat cahaya mata perempuan iaitu Afrina Arianna, 6, Afrina Aurora, 5, Afrina Ayra, 4 dan Nur Afrina Aisyah, 2.

Sumber: Kosmo

SKIP THIS AD ×