berita

Kecekapan Wanita Ini Bantu Mangsa Kemalangan Sebelum Ambulans Tiba Dipuji Netizen

March 4th, 2019 | by Azizi Rahman
Kini Trending

Keperibadian seseorang merujuk kepada tutur kata, tatatertib, tanggungjawab, kelakuan dan perbuatan kebajikan yang mencerminkan diri sebagai seorang manusia penuh nilai murni. Dalam konteks tanggungjawab, seseorang itu haruslah bersedia berkhidmat dan menghulurkan bantuan bila-bila sahaja diperlukan tanpa mengira warna kulit dan agama.

Menerusi Facebook Mohd Farouk berkongsi satu kejadian di mana seorang lelaki telah terjatuh dari motosikalnya dan telah mengalami pendarahan di kepala. Sementara menunggu ambulans datang, seorang wanita berbangsa cina membantu mangsa untuk merawat mangsa kemalangan tersebut.

Tidak memilih bangsa

Kejadian yang berlaku di jalan loke yew, mangsa seorang lelaki berbangsa melayu telah terjatuh dari motosikalnya sendiri dan mengalami pendarahan teruk. Sementara menunggu ambulans tiba, muncul seorang wanita berbangsa cina menghulurkan bantuan. Wanita tersebut yang berasal dari Selayang merupakan pembantu sosial, berjaya menghentikan pendarahan mangsa sebelum di bawa ke hospital dengan ambulans.

Mangsa menerima rawatan

Rata-rata netizen memuji sikap wanita itu

Sumber: Mohd Farouk

The following two tabs change content below.

Azizi Rahman

Content Champion at Rev Asia Berhad
Semoga dunia kembali pulih!

SKIP THIS AD ×