berita

‘Kena Baik Dengan Juri Kot’ – Ayda Jebat Tak Puas Hati Lagu Mata Tak Layak Ke AJL32?

November 13th, 2017 | by Ai
Isu & Kontroversi

Separuh Akhir Muzik-muzik ke-32 telah melabuhkan tirainya semalam. Segala persoalan telah pun terjawab di mana 12 daripada 30 buah lagu telah dipilih untuk sekali lagi berentap di pentas Anugerah Juara Lagu ke-32. Dalam pada itu, penyanyi Ayda Jebat telah meluahkan rasa kecewa menerusi akaun Instagram miliknya apabila lagu Mata nyanyianya tidak tercalon ke AJL32.

Ayda Jebat menerusi ruangan komen Instagram miliknya secara terbuka mempertikaikan keputusan juri  tentang apa kurangnya lagu Mata jika dibandingkan dengan lagu lain.

Motivasi diri

Ayda telah memuat naik beberapa keping gambar di Instagram beserta kasyen berunsur motivasi kepada dirinya untuk terus kuat menghadapi cabaran mendatang. Ramai pengikut menganggap post tersebut mempunyai kaitan dengan kegagalan lagu Ayda ke Anugerah Juara Lagu nanti. Pada masa yang sama, peminat turut memberi kata semangat kepada Ayda.

Industri tak nak pembaharuan?

 

Juri tak suka saya

Rasanya juri dah jalankan tugas mereka dengan memilih lagu yang terbaik daripada yang terbaik. Memang sukar untuk membuat pilihan kerana kesemua lagu yang terpilih mempunyai kehebatannya yang tersendiri. Namun, hanya 12 lagu yang dipilih berdasarkan kritiria yang ditetapkan oleh para juri.

Diharapkan Ayda dapat menerima keputusan ini dengan hati yang terbuka dan mungkin ada rezeki Ayda Jebat ditempat lain. Di kesempatan ini juga admin ingin  mengucapkan tahniah kepada semua lagu yang telah layak beraksi di AJL32. All the best.

Sumber: Ayda Jebat

SKIP THIS AD ×