berita

‘Lantak La Kalau Sentap’ – Ramai Masih Sambut Hari Kekasih? Ini Pesanan Zul Handy Black

February 11th, 2019 | by Arini Saleh
Kini Trending

Penyanyi dan pelakon, Zul Handy Black kini dilihat aktif mendalami ilmu agama. Penghijrahan penyanyi kumpulan rock yang popular sekitar 90 an ini mendapat sokongan ramai.

Di Instagram, Zul menulis ‘pesanan’ bersempena hari kekasih yang bakal tiba. Menurutnya;

Tak payah jadi bangang sangat la

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Da’i Allah swt (@zulhandyblack) on

Saja nak bagitau awal-awal… Takyah ikut sangat la…
Takyah nak celebrate sangat la…
Takyah rasa bangga sangat la…
Takyah rasa stylo sangat la…
Takyah rasa semarak cinta sangat la…
Takyah rasa loving sangat la…
Takyah rasa romantik sangat la…
Takyah jadi bangang sangat la…
Sebab ini adalah hari keraian yang dicipta oleh kafir…

Jangan ikut sangat

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Da’i Allah swt (@zulhandyblack) on

Jangan ikut sangat…
Islam tak ajar benda2 ni semua…
Nabi tak suruh raikan hari Valentine ni…
Korang jangan nak tiru2 sangat budaya kafir ni…
Kafir berjaya bukan dengan perang atau pengaruh manusia masuk agama diorang…
Kafir berjaya dengan mempengaruhi sekelian manusia supaya ikut2 gaya dan cara diorang… Kenapa ramai Islam taknak ikut cara yang dianjurkan oleh para Rasul dan Nabi eh…?
Kenapa ramai Islam suka ikut dan nak jadi macam kafir eh…?
Jangan poyo sangat ikut2 kafir tu…
Nanti susah di padang mahsyar nanti…

Tepuk dada tanya iman

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Da’i Allah swt (@zulhandyblack) on

Banyak kali dah share benda2 camni…
Si jahil yang degil masih banyak lagi bersepah…
Kesedaran tak sampai2 jugak kat diri…
Jangan cakap abang tak payung…

TAK PERCAYA…?!
Kita pantau je nanti 14 february…berapa ramai yang kata dirinya Islam, tapi meraikan hari2 meriah ciptaan kafir ini…yang mana matlamatnya sikafir adalah memang ingin menjauhkan kita dari agama Islam dan sunnah Nabi…
Berapa ramai Islam nak ikut2 budaya kafir…?
Tepuk dada tanya IMAN…

Bukankah Islam itu sudah sedia indah?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Da’i Allah swt (@zulhandyblack) on

Manusia yang memang nak melakukan kemungkaran, diorang memang tak rasa apa apa dengan teguran dan pesanan… Mereka lagi seronok dan terbuai mengikut bisikan syaitan…

Lantak la kalau sentap!
Umat akhir zaman memang ramai yang akan ikut kafir… Sampai kafir masuk lubang biawak pun, pasti ada yang follow jugak…bangang sungguh…
Bukankah ISLAM itu sudah tersedia indah…?
#viralmalaysia #malaysiatrending #jangancakapabangtakpayung #malaysia #muslimin #muslimat #berpesanpesan #ingatmengingati #dakwah

Sementara itu, menerusi laman Pejabat Mufti Wilayah Persekutuan, sambutan hari kekasih adalah diharamkan di dalam Islam berdasarkan data-data yang jelas. Budaya ini membawa kepada perbuatan maksiat dan zina disamping menyerupai budaya yang buruk di luar ajaran Islam.

Sumber : Zul Handy Black