berita

Lelaki Ini Kongsi 6 Cara Bagaimana Untuk “Survive” Dalam Kos Sara Hidup Masa Kini

July 12th, 2015 | by Ash Nordin
Kini Trending

 

Rahim

Baru-baru ini telah menjadi viral dimana video seorang graduan muda yang dikenali sebagai #sayaZAHRA meluahkan rasa hatinya tentang kesusahan kehidupan di bandar ini di hadapan pemimpin negara.

Artikel Berkaitan : “Belajar Tinggi-Tinggi Akhirnya Mengemis Juga”- Korang Setuju @ Tidak Dengan Pendapat Anak Muda Ini?

Video tersebut mendapat perhatian ramai, termasuklah daripada seorang lelaki ini. Dalam banyak-banyak pandangan yang diperhatikan, kami amat tertarik dengan pandangan daripada lelaki ini.

Beliau juga merupakan graduan daripada IPT tempatan dan berkongsi jatuh bangun kehidupannya untuk berjaya di zaman kos sara hidup yang tinggi ini. Jom ikuti kisahnya..

Kini Harga Rumah Melambung Serta Kos Sara Hidup Tinggi

CaraNakSurvive

1. Segulung Ijazah Bukan Kunci Kejayaan

1. Segulung Ijazah Bukan Kunci Kejayaan

2. Jangan Sekadar Belajar di Universiti

2. Jangan Sekadar Belajar di Universiti

3. Cari Ilmu Tentang Kewangan/Perlaburan/Perniagaan

3. Cari ilmu tentang kewangan:perlaburan:perniagaan

4. Bina Sumber Pendapatan Lain

4. Bina sumber pendapatan lain

5. Tingkatkan Daya Survival

5. Tingkatkan daya survival

6. Jaga Hubungan DenganNya

6. Jaga hubungan denganNya

Menurutnya, dia pernah menangis kerana jatuh sepanjang perjalanannya itu. Namun, seperti yang dijelaskan diatas, dia bangkit semula dan menganggap itu sebagai kesilapannya.

Lelaki yang lebih dikenali sebagai Abdul Rahim Mohd Sabri ini merupakan seorang pengarah urusan di sebuah syarikat pengiklanan dan percetakan. Dengan kejayaan yang diperolehnya sekarang, ia patut dijadikan sebagai sumber inspirasi kepada graduan-graduan muda sekarang.

Lagipun, dalam Islam sendiri menggalakkan kita untuk berniaga bukan? Jadi, kunci utama untuk berjaya hanyalah berniaga tak kiralah dalam bentuk apa pun, yang penting halal.

Sumber : Facebook Abdul Rahim Mohd Sabri

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×