berita

Nak Wowkan Semua Orang Raya Ni? International Beauty Expo 2019 Tawar Pelbagai Produk Kesihatan & Kecantikan!

May 7th, 2019 | by Intan Mahsuri
Shout Out!

Perihal kesihatan dan kecantikan merupakan satu perkara yang cukup penting. Tak kisah la masih bujang atau sudah bersuami, nampak cantik tu perlu, betul tak? Kata orang cantik luar saja tak mencukupi, sebaliknya kena pandai ikat hati dan perut suami. Cuma alangkah bagusnya kalau cantik dalam dan cantik luar tu seiring.

Kebetulan dah masuk bulan Ramadan dan tak lama lagi nak raya, jadi admin nak share dengan korang sedikit sebanyak maklumat mengenai International Beauty Expo (IBE) 2019. Boleh la korang pasang badan sambut raya tahun ni.

Apa tu IBE?

Korang tak biasa dengar tentang IBE? Untuk pengetahuan korang, IBE adalah satu platform di mana pelbagai produk dan peralatan kecantikan yang terkini diperkenalkan. Ini termasuklah produk kosmetik, produk penjagaan wajah, rambut, kuku, produk dan peralatan aesthetic pun ada. Awesome kan?

Ada lebih 300,000 produk yang akan dipamerkan nanti. Jenuh rambang mata nak buat pilihan.

Penyertaan terbesar 3 negara. Korea, Taiwan & Indonesia!

Macam yang korang sedia maklum, Korea dan industri kecantikan tak dapat dipisahkan lagi. Apa yang bestnya, IBE 2019 kali ni ada penyertaan dari Taiwan dan Indonesia. Jangan tak tahu Taiwan sekarang antara peneraju produk penjagaan wajah dan kesihatan dunia begitu juga indonesia.

Bukan itu saja, antara negara lain yang turut mengambil bahagian bagi memeriahkan lagi IBE 2019 termasuklah China, Singapura, Jepun, Russia, Hong Kong, Pakistan, Thailand dan pengusaha kosmetik negara kita sendiri.

Orang awam pun boleh masuk! RM 5 je korang…

Wah! Meriah betul dengan penyertaan negara-negara terkemuka dunia dalam bidang teknologi kecantikan. Tapi boleh ke orang biasa nak datang? Atau event ni hanya untuk pembeli saja? Confirm korang tertanya-tanya kan?
Event ni event public. Jadi sesiapa saja boleh datang. Bahkan , kehadiran korang di alu-alukan. Bayar je RM5 korang dah boleh usha dan lihat sendiri apa yang IBE 2019 tawarkan buat korang. Oh untuk trade buyer korang masuk free je. Lagi untung!
Tapi ingat no shorts, no selipar jepun and no mini skirts. Kena pakai proper attire. Baru korang boleh masuk. Faham-faham la event semi formal yang melibatkan negara luar, jadi pakaian amat dititk beratkan.

Berikut adalah detail event.

Acara : International Beauty Expo (IBE) 2019
Oleh : Elite Expo
Tarikh: 12-15 Mei 2019
Masa: 11 pagi-7 malam
Tempat: KL Convention Centre
Apa lagi yang korang semua tunggu? Tercari-cari produk kecantikan dengan harga berpatutan tapi kualiti high end? Nak cari peralatan penjagaan wajah macam face cleaner dan sebagainya? Ha! Inilah tempatnya. Admin jamin IBE 2019 takkan kecewakan korang.
Untuk info lebih lanjut, klik sini je ya guys.