berita

‘Pengalaman Adalah Bapa Kepada Pengajaran’ – Selebriti Tempatan Beri Sokongan & Pesanan Kepada Haneesya

January 18th, 2019 | by Amat
Kini Trending

Semalam pemenang Dewi Remaja 2018/2019, Haneesya Hanee menyerah semula trofi kemenangannya setelah terpalit dengan kontroversi video berhibur di kelab malam sekali gus menarik balik gelaran Dewi Remaja yang dimahkotakan kepada peserta ini.

Beberapa orang selebriti tanah air turut memberi respon terhadap kontroversi yang sedang hangat di diperkatakan ini.

Learn and move on

Pengacara popular dan salah seorang juri di malam Final Dewi Remaja 2018/2019, Datuk Aznil Hj Nawawi turut memberi respon terhadap isu Haneesya Hanee itu. Dia mengharapkan peserta itu belajar dari kesilapan dan melupai perkara tersebut secepat yang mungkin.

Pengajaran buat semua anak remaja

View this post on Instagram

Terlajak Perahu Boleh Diundur,Terlajak Berkawan Binasa Diri..Pengajaran buat semua anak2 remaja,mumy sebagai bekas Finalis Dewi Remaja agak kecewa jgk dgn ape yg berlaku pada Juara Dewi Remaja 2018/2019 @haneesyahanee Zaman mumy bkn senang nk msk dlm industri seni nie,Mula bertapak dlm industri 3 dekad dulu,Dewi Remaja lah tapak permulaan mumy,walaupun bukan Juara tp tanggungjwb kena dijaga..Peringatan kpd anak2 yg ingin menjadi anak seni..Peluang hanya datang sekali.Ape yang berlaku muga menjadi pengajaran yg terbaik buat anak remaja nie.Kena ingat zaman sekarang nie kwn baik sebantal sebilik,menangis,ketawa tak semestinya kawan yg sejati.Sekelip mata saja Allah akan tarik.#renungrenunglah #fikirfikirlah #mumypunramaianakdara

A post shared by Official Page of Didie Alias (@ladydidiemsia) on

Jangan mudah untuk percaya orang

Nak bina nama bukan senang

View this post on Instagram

I am not going to talk about kisah kenapa @haneesyahanee kene dethroned dari title Dewi Remaja nor membincangkan kesalahan/dosa etc, itu semua #villagepeople boleh baca kat FB or IG lain (yang kebanyakkannya gila penuh negativity sampai pening abang membacanya). Haha But, what i want to stress here is how POWERFUL social media can be. It has the power to either MAKE or BREAK you. Yes. Nak bina nama kau, especially dengan benda-benda positif bukan senang sebab netizen ni mana makan benda yang baik. Me included. Taktipu. Tapi, once kau buat slack je, tersilap langkah, tersalah tutur, haa time tu kau ready je la nak terima segala rasukan ablasa netizen. Yih To some yang memang jenis hati kering dan hadap kontroversi, dia tak kisah benda ni, in fact dia lagi suka. Bak kata 'good publicity, bad publicity, still publicity'. But to the other half, contohnya macam abang, biarlah abang sendu takde publisiti daripada kene kecam berjemaah. Honestly, abang hati tisu – that's why abang deactivate twidder and tak baca komen-komen kat FB. Haha Serious takut sangat kalau one day abang 'tersilap langkah' or 'tersalah tutur'. Yelah abang pun bukan baik sangat. Cuma hopefully if someday that happens,(simpang malaikat 44), it will not BREAK me completely, instead it will MAKE me (and all of us) a better person. CC: @haneesyahanee. Amin. P/S: Again, saya tak membetulkan apa yang salah cuma mohon #villagepeople jangan tulis benda yang negatif kat sini ya. Nak tulis, tulis kat kat tempat lain please. Yih

A post shared by Faizdickie (@faizdickievp) on

Berhati-hatilah memilih kawan

View this post on Instagram

Kepada @haneesyahanee , Remember this quote ‘Fall 7 times,stand up 8’ It's undeniable–we all make mistakes. It's in our nature as humans to fail. Insyaallah ada rezeki di tempat lain untuk awak, terutamanya untuk yang teraniaya oleh ‘kawan’ sendiri. Video aib dirakam berminggu2 ‘sebelum kemenangan’ disebarkan selepas kemenangan. Jadi Berhati2 memilih kawan~ tak semua kawan suka dengan ‘kejayaan’ kita. . Walau apapun, Jangan diulangi kesalahan itu Hanee.. Dan, Kita semua juga patut jadikan ini sebagai pengajaran. . Semoga industri dapat memaafkan Hanee. Dia unik, cantik dan berbakat besar dalam industri modelling dan lakonan. Saya yakin ada kebaikan dalam diri Hanee. Berikan dia peluang. Jangan kita hukum dan menghina dia dan keluarga. Kita tidak tahu apa akan jadi pada kita, atau keturunan kita kelak. #doayangbaikbaik

A post shared by Fasha Sandha (@fashasandha) on

Sumber: Instagram