berita

Perut Tiba-Tiba Membesar Bila ‘Check’ Doktor Cakap Tak Ada Apa, Rupa-Rupanya…

February 6th, 2022 | by Najmi Suhaimi
Kini Trending

Tidak mengandung tapi perut secara tiba-tiba membesar, itulah yang dialami oleh seorang pesakit Major Depressive Disorder with Pyschsosis and Borderline dikenali sebagai Elhaslina. Kisah ini telah dikongsi menerusi dua buah video yang dimuat naik di laman TikTok dan meraih perhatian wargamaya.

Artikel Berkaitan: Diundang Jadi Tetamu ‘Shooting’ Program TV3, Seram Sejuk Bila Wanita Ini Panggil ‘Rakan’ Halusinasi

Artikel Berkaitan: [VIDEO] Terima Panggilan Pukul 2 Pagi Kena Sahkan Satu Kematian, Pemandu Ambulans Terakam Entiti Misteri Bila Sampai

Artikel Berkaitan: Misteri Rumah Agam Mewah Ditinggalkan Pemilik Cetus Misteri, Penuh Barangan Mewah & Tidak ‘Disentuh’

Perut tiba-tiba membesar

Menerusi video pendek yang dikongsi, wanita cekal ini menceritakan dia sama sekali tidak mengandung namun, perutnya dilihat semakin membesar. Wanita ini yakin ‘benda’ tersebut merupakan gangguan makhluk halus dan turut akui berasa sakit.

Perut besar sebab mengandung tidak, gangguan makhluk halus ya.

Pujuk hati mungkin ada sebab lain. Tapi memang yakin ini semua gangguan.

Ujar wanita ini, selepas pulang daripada mendapatkan perubatan Islam dia bertindak ke klinik bagi memeriksa keadaan rahimnya. Bagaimanapun, doktor menjelaskan rahimnya berada dalam keadaan yang normal.

El pun tak pasti busung (gembung perut kerana penyakit) ke tidak.

Walaupun diuji wanita ini akur dengan apa yang telah terjadi dan menjelaskan keadaannya semakin pulih. Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen sempat menitipkan doa buat wanita ini supaya terus cekal dan mendapatkan pertolongan daripada ‘pakar’.

El dah reda dan sekarang dah makin ok. Sebab tu El boleh share dekat sini.

Video penuh:

@elhaslina_ Allah sayang. Allah sayang. #mentalhealthawareness #bukanpregnant ? Cinta Sampai Mati (Teaser) – Raffa Affar

@elhaslina_ Reply to @aynaciken Semoga kakak awak kuat dan sembuh ya! #mentalhealthawareness ? original sound – Alzera Geny Netriana

Semoga terus kuat

Terdahulu, wanita ini mengaku mempunyai seorang ‘rakan’ bernama Amanda (orang lain tak nampak) ketika menjalani penggambaran di set TV3 untuk rancangan Nona.

Sumber: Elhaslina

SKIP THIS AD ×