berita

Resepi Garlic Bread & Mushroom Soup Ala-Ala Pizza Hut Yang Patut Korang Cuba!

January 15th, 2020 | by Shira
MyResipi

Setiap kali bila tibanya hujung minggu, pasti para ibu ketandusan idea untuk menyediakan makanan buat keluarga. Sesekali mesti rasa nak ubah selera dan makan makanan yang lain sedikit berbanding hari-hari biasa.

Jadi di sini kami akan kongsikan satu resepi roti bawang putih dan sup cendawan (garlic bread and mushroom soup) yang sememangnya sedap dan akan menjadi kegemaran ahli keluarga yang lain. Jom baca resepi istimewa daripada Nurul Balqis!

Bahan-bahan

Garlic bread and mushroom soup tersangat sedap macam dekat Pizza Hut. Rangup krup krap krup krap dan bila celup je mushroom soup terus cair dalam mulut. Nyummy yumm yummm. Cara Qis ni, senang and simple je tak payah guna banyak bahan.

Bahan-bahan:
– Sup cendawan campbell
– Susu krimer sejat
– Bawang putih
– Butter/marjerin
– Parsley leave yang kering
– Roti baguette perancis

Bahan untuk sapu roti

Bahan untuk sapu dekat roti:
– Butter
– Bawang putih (hiris halus sehalusnya)
– Parsley leave

Cara buat

Gaul rata sampai jadi macam dalam gambar tu. Yang lebih boleh simpan dalam peti. So next time, tak payah buat dah. Potong roti perancis tadi menyerong. Kemudian sapu campuran bawang putih, butter, dan parsley leave tadi one side sahaja. Goreng tanpa minyak sampai garing dan pastikan jangan hangus ye.

Bahan untuk sup, senang je!

Bahan untuk soup tersangatlah senang. Hanya guna soup campbell yang cendawan, susu cair dan parsley leave sahaja. Ada orang letak jugak isi ayam dan kiub pati. Lagi sedap. Tapi Qis buat sehabis simple je.

Dah siap! Sedapnya

Sumber: Nurul Balqis